Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 29 februarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 februarie 2012

ARIPI DE PUI CU SUC DE ROSII SI SCORTISOARA

Pe 2 martie blogul Ramonei http://cozinhaderamona.blogspot.com/2012/02/un-cu-piri-piri-si-canela-si-o.html,implineste un anisor.A fost tare draguta si m-a invitat la petrecerea de taiere a motului si,normal nu pot sa merg cu mana goala.M-am gandit cu ce as putea sa ma prezint la ea,si asa am ajuns sa concep aceasta mancare. Va arat si voua ce mi-a iesit,cu speranta ca o sa fie pe placul vostru.
INGREDIENTE
4 aripi de pui
3 cartofi potriviti
1 ardei gras rosu
5 catei de usturoi
1 ceapa mica
150 ml.vin alb
300 ml.suc de rosii
200 ml.apa fierbinte
1 lingurita bulion
2 linguri ulei
1 ardei iute mic
1/4 lingurita scortisoara macinata
sare dupa gust
Ardeii se taie marunt.Ceapa se toaca marunt.Usturoiul se piseaza.Cartofii se taie cubulete.Aripile de pui se rumenesc usor pe toate partile,apoi se scot intr-un castron si se acopera pentru a se pastra calde.Intr-o tigaie curata se inabusa ceapa si ardeiul gras cu o lingura de ulei si putina apa.Se adauga usturoiul,cartofii si scortisoara si se calesc impreuna cateva minute amestecand mereu.
Se adauga apoi apa,sucul de rosii,vinul,bulionul,sarea si aripile.Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic,cu vasul acoperit, pana se patrund bine carnea si cartofii.Daca este necesar se mai adauga putina apa fierbinte.
Se pregateste repede si usor,si este buna.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live