Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 10 octombrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 10 octombrie 2011

ZACUSCA DE CIUPERCI CU GOGOSARI

Tot din seria pregatirilor pentru iarna,va propun astazi alta zacusca.Sper ca nu v-am plictisit deja cu aceste retete.
INGREDIENTE
3 kg.ciuperci
1,5 kg.gogosari
500 g.morcov
500 g.ceapa
500 ml.ulei
2 capatani de usturoi
1 l.suc de rosii
5 foi de dafin
1 lingurita piper boabe
1/2 lingurita cimbru
1 lingura sare mare neiodata
Ciupercile sa spala si se pun la fiert cu multa apa rece.Cand sunt fierte se scurg si se spala inca odata,apoi se toaca la robot.Ceapa,gogosarii si morcovul se toaca la robot.Usturoiul se piseaza.Intr-o oala mare se toarna uleiul si se lasa sa se incinga,apoi se adauga ceapa,morcovul si gogosarii.Se da oala la cuptor si se lasa pana se inmoaie bine legumele.
Se adauga apoi ciupercile bine stoarse de zeama,usturoiul,sucul de rosii,cimbrul,foile de dafin,sarea si piperul.Se amesteca bine,apoi se da oala la cuptor.Cand a scazut si uleiul s-a ridicat deasupra,zacusca este gata.Borcanele se sterilizeaza la cuptor,se toarna zacusca fierbinte,si se sterilizeaza la bain-marie 40 de minute din momentul in care a inceput apa sa fiarba.Se lasa sa se raceasca bine in vas.
Este o zacusca gustoasa si consistenta.Eu am facut doua portii,deoarece mai impart si cu altii.Pofta buna.




TuneList - Make your site Live