Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 21 martie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 21 martie 2012

TIRAMISU CU JELEU SI CREMA DE LAMAIE


INGREDIENTE PENTRU  UN  BLAT
60 g.zahar
2 oua
40 g.faina
20 g.amidon
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
putina sare
Se tripleaza cantitatile si se fac trei blaturi separat.
Se mixeaza ouale cu zaharul si putina sare.Se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu amidonul.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.Se coace in cuptorul incins,la foc mic pana devine auriu.Se lasa sa se raceasca,apoi se scoate din forma.Blaturile nu se suprapun.
CREMA DE LAMAIE
80 ml.suc de lamaie
60 g.unt
3 galbenusuri
1 ou
2 lamai
20 g.gelatina
500 g.mascarpone
250 g.frisca
100 g.zahar pudra
150 g.zahar tos
Gelatina se hidrateaza in 3 linguri apa rece.Frisca se mixeaza spuma tare.Coaja celor doua lamai se amesteca bine cu zaharul tos,sucul de lamaie si untul.Se pune vasul la foc 2 minute.Galbenusurile si oul se mixeaza,apoi se adauga la compozitia de lamaie si se lasa la foc 3 minute amestecand continuu.Se strecoara pentru a indeparta coaja de lamaie si se adauga gelatina.Se amesteca pana se topeste.Mascarpone se amesteca bine cu zaharul pudra si se adauga la compozite.La final se incorporeaza frisca.
JELEUL DE LAMAIE
200 ml.apa
130 g.zahar
70 ml.suc de lamaie
30 g.coaja de lamaie
10 g.gelatina
Gelatina se hidrateaza in sucul de lamaie.Apa,zaharul si coaja de lamaie se fierb 5 minute,apoi se strecoara.Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se topeste complet.Se da la frigider 15 minute.
ASAMBLAREA TORTULUI
Blaturile se insiropeaza cu limonada.Forma in care s-au copt blaturile se inveleste in folie alimentara sau se imbraca intr-o punga mare.Se toarna jeleul in forma.Peste jeleu se aseaza un blat insiropat si peste blat se aseaza o parte din crema.Se da la congelator 2-3 minute.Se aseaza al doilea blat si restul de crema,si se da iar la congelator.La final se aseaza ultimul blat si se da la frigider 10 ore.Se rastoarna cu jeleul deasupra.
Este un tort care cere ceva timp,dar este foarte gustos.Reteta aceasta am gasit-o pe internet.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live