Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 12 martie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 martie 2012

TIRAMISU CU NESS SI CIOCOLATA


INGREDIENE
8 pliculete ness
500 ml.frisca (30%grasime)
100 ml.http://diamar99.blogspot.com/search/label/LAPTE%20CONDENSAT.
180 g.ciocolata amaruie (50%cacao)
250 g.mascarpone
600 g.piscoturi
3 linguri lapte

SIROPUL
500 ml.Capuccino preparat
4 linguri lichior Amareto

Ciocolata se topeste la bain-marie.Frisca se mixeaza spuma tare.Ness-ul se dizolva in laptele fierbinte.Mascarpone se mixeaza cu laptele condensat pana devine o crema fina.Se adauga pe rand ness-ul si ciocolata amestecand foarte bine.La final se incorporeaza frisca.
O tava se tapeteaza cu folie alimentara.Se aseaza in ea un rand de piscoturi insiropate foarte putin (doar se scufunda putin in sirop,altfel se inmoaie prea tare),un rand de crema,iar un rand de piscoturi si unul de crema.Ultimul strat este de piscoturi.Se lasa la rece 10-12 ore pentru a se intrepatrunde aromele bine,apoi se scoate din forma se desprinde folia si se pudreaza din belsug cu cacao.
Este un tort delicat si super gustos.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live