Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 14 iunie 2013 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 14 iunie 2013

CORONITA CU NUCA,CACAO SI SCORTISOARA


INGREDIENTE ALUAT
250 ml.lapte
2 linguri de zahar
2 linguri miere
140 g.unt topit
1 lingurita coaja de lamaie
1 lingurita sare
500 g.faina alba
3 lingurite drojdie uscata
Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa,apoi se seteaza masina la programul framantat si dospit.Eu las aluatul la framantat de doua ori,apoi il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.

INGREDIENTE UMPLUTURA
nuca macinata
cacao
zahar
esenta de rom
scortisoara
lapte
Cantitatile se aleg dupa preferinta fiecaruia.Se amesteca nuca,cacaoa,scortisoara,esenta de rom si zaharul,apoi se adauga atata lapte cat este nevoie pentru a se obtine o compozitie potrivit de tare.Se intinde foaia de aluat,se unge cu amestecul de cacao,apoi se ruleaza cat mai strans posibil.Se taie cu o ata.
Se aseaza in tava,apoi se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte,si se presara cu zahar brut.Se coace in cuptorul bine incins,la foc potrivit.
Este foarte pufoasa si gustoasa!
Pofta buna!




TuneList - Make your site Live