Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: joi, 8 septembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 septembrie 2011

KINDER-PINGUI






INGREDIENTE BLAT
6 oua
40 g.zahar
3 linguri mari lapte
150 ml.ulei
50 g.pesmet
40 g.cacao
70 g.faina
2 linguri miere de albine
1 lingurita praf de copt
putina sare
Faina se amesteca bine cu praful de copt,cacao.pesmetul,apoi se cerne.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin cremoase.Se adauga uleiul,miere de albine si laptele,amestecandu-se bine dupa fiecare,apoi se adauga compozitia de faina.Se omogenizeaza.Albusurile se mixeaza cu putina sare pana devin spuma tare,si se adauga la compozitia de galbenusuri..Se amesteca de sus in jos,ca sa nu se lase aluatul.Se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie pentru copt.Se coace in cuptorul incins,la foc potrivit 15 minute.Se scoate pe un gratar,fara a se desprinde hartia de pe blat.Se lasa sa se raceasca.Rece,se taie in doua pe verticala.
INGREDIENTE CREMA
500 ml.frisca
10 g.gelatina
esenta de vanilie dupa gust
Frisca se mixeaza spuma tare.Gelatina se hidrateaza in 3 linguri apa rece pentru 15 minute,apoi se topeste la bain-marie,fara a se fierbe (fierberea distruge gelatina).Se lasa putin la racit,apoi se amesteca cu putina frisca cu grija sa nu se formeze cocoloase.Se adauga laptele condensat,esenta si restul de frisca.Se omogenizeaza.
GLAZURA NR.1
60 g.ciocolata amaruie (50%cacao)
1 lingura ulei 
1 lingura apa
40 g.unt
Se amesteca si se topesc la bain-marie

.
GLAZURA NR.2
100 g.ciocolata amaruie (50%cacao)
50 ml.frisca
50 g.unt
Se amesteca si se topesc la bain-marie

Se aseaza pe un platou o parte de balt (nu se insiropeaza),se desprinde hartia,deasupra se toarna o parte din crema +glazura nr.1 (se da la frigider 10 minute sa se intareasca) +restul de crema + al doilea blat (neinsiropat) + glazura nr.2.Se da la frigider pana cand se serveste.














  
TuneList - Make your site Live