Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 16 iulie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 16 iulie 2012

INGHETATA CU MENTA PROASPATA

INGREDIENTE
250 g.menta
3 galbenusuri
2 linguri zahar tos
200 ml.lapte
150 g.zahar pudra
1 lingura amidon
1100 ml.frisca (30%grasime)
Menta se spala bine in cateva ape.Intr-un vas se infierbanta bine 500 ml.frisca,se adauga menta scursa de apa si se acopera vasul.Se lasa deoparte 4-5 ore.Dupa acest timp se strecoara amestecul,iar menta se stoarce bine pentru a-si lasa toata aroma.Se adauga zaharul pudra in compozitie si se amesteca pana se topeste.Galbenusurile impreuna cu zaharul tos se mixeaza pana-si dubleaza volumul.,apoi se toarna peste ele laptele fierbinte.Se pune vasul la bain-marie si se amesteca pana se ingroasa putin.Se ia de pe foc si se strecoara pentru a indeparta eventualele cocoloase.Se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte,apoi se pune iarasi vasul la foc mic,amestecandu-se pana se ingroasa ca o budinca.Se lasa sa se raceasca.
Frisca ramasa se mixeaza spuma tare,apoi se adauga budinca si compozitia mentolata,amestecandu-se bine dupa fiecare.Se toarna intr-o caserola si se da la congeletor.
Pofta buna!


TuneList - Make your site Live