Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 30 martie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 martie 2012

MERE DIN ALUAT UMPLUTE CU MERE SI NUCA

O fi ea Diana mofturoasa,dar cand vine vorba de aluaturi dulci nici eu nu o mai recunosc.Tare sunt pe placul ei.Si mereu incerc sa-i fac ceva nou,care sa o atraga si mai mult.Asa ca acum i-am facut aceste mere care i-au placut foarte mult si care sper sa fie si pe placul vostru dragi prieteni.
INGREDIENTE ALUAT
250 ml.lapte
2 linguri zahar
1 lingurita sare
100 ml.ulei
2 oua
540 g.faina
2 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de doua ori pentru a fi cat mai aerata.Ingredientele se pun in cuva masinii de paine in ordinea scrisa si se seteaza la programul framantat +dospit.Eu las aluatul doar la framantat de doua ori,apoi il scot intr-un lighean uns cu putin ulei si il las la crescut in cuptorul cu microunde nepornit pana-si dubleaza volumul.
INGREDIENTE UMPLUTURA
1 kg.de mere
5 linguri zahar
40 g.unt
80 g.nuca
1 lingurita scortisoara
Merele se rad pe razatoarea mare si apoi se calesc impreuna cu untul si zaharul pana scade zeama pe care o lasa.Se ia vasul de pe foc si se adauga nuca macinata si scortisoara.Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca.Se rupe cate o bucatica de aluat si se intinde cu mainile pe masa.Se aseaza umplutura in mijlocul foii,apoi se strange ca o bocceluta si se intoarce cu fata in sus.Se aseaza intr-o forma pentru briose,se infinge in mijlocul"marului"cate o grisina subtire sau un stiks (pe post de codita),apoi se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte.Se coc in cuptorul bine incins la foc potrivit.Cand se scot din cuptor se inlocuiesc grisinele pentru ca se ard la copt.
Le-am facut si frunzulite din ciocolata,dar pana sa apuc sa le fac poze cineva le-a mancat pe toate.Sunt foarte bune si fragede.Pofta buna. 



TuneList - Make your site Live