Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: joi, 29 ianuarie 2015 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 ianuarie 2015

AMANDINE

INGREDIENTE BLAT
6 oua
100 g.zahar
3 linguri ulei
3 linguri apa
1 lingura cacao
7 linguri faina
putina sare
Faina si cacaoa se amesteca,apoi se cern.Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea si zaharul,apoi se adauga treptat galbenusurile,uleiul si apa si se mixeaza.La final se incorporeaza faina.Se amesteca de sus in jos ca sa nu se lase aluatul.Se coace in cuptorul bine incins.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua pe orizontala.
INGREDIENTE CREMA
200 g.ciocolata amaruie 52% cacao
400 ml.frisca
100 g.unt
Frisca se mixeaza partial.Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain-marie,apoi se raceste putin si se adauga peste frisca.Se mixeaza impreuna pana se intareste crema si devine pufoasa.

INGREDIENTE SIROP
500 ml.apa
100 g.zahar
3 linguri cappuccino
esenta de rom dupa gust
Apa impreuna cu zaharul se amesteca la foc mic pana se topeste.Se adauga cappuccino si se lasa sa fiarba putin.Se ia vasul de pe foc,se lasa siropul cateva minute la racit,apoi se adauga esenta.

INGREDIENTE GLAZURA
200 g.ciocolata amaruie 52% caacao
100 g unt
3 linguri ulei
3 linguri apa
Se amesteca toate la bain-marie.Se amesteca pana se topeste ciocolata complet.

ASAMBLARE
Se insiropeaza foarte bine o parte de blat,se aseaza crema apoi cealalta jumatate de blat insiropat.
Se glazureaza si se da la rece.
Se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!


TuneList - Make your site Live