Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 05 octombrie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 5 octombrie 2012

INGHETATA CU PAPAYA,NUCA SI CIOCOLATA


INGREDIENTE
200 g.ciocolata amaruie (52 %cacao)
200 g.miez de nuca intreg
120 g.zahar tos
80 g.zahar pudra
600 ml.frisca (30% grasime)
400 ml.frisca lichida pentru zaharul pudra
2 linguri frisca pentru ciocolata
6 galbenusuri
4 linguri apa
80 g.papaya cubulete
1 lingura unt
Zaharul tos se topeste.Se adauga apa si se amesteca pana cand se formeaza siropul gros.Se adauga miezul de nuca si se inveleste cu zaharul topit pe toate partile.Se rastoarna pe o farfurie unsa cu putin ulei,apoi se taie bucatele.
Ciocolata impreuna cu untul si frisca se topesc la bain-marie.Zaharul pudra impreuna cu frisca se topesc la bain-marie.Se lasa la racit,apoi se toarna peste galbenusuri.Se pune vasul la bain-marie si se amesteca pana se ingroasa putin.Se ia de pe foc si se lasa la racit,apoi se toarna peste ciocolata si se amesteca pana cand se incorporeaza bine.Frisca se mixeaza spuma tare.Se toarna ciocolata si se amesteca.Se adauga papaya si nucile caramelizate.Se toarna compozitia in forma si se da la congelator.
Este cremoasa fara cristale de gheata.
Pofta buna!



TuneList - Make your site Live