Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 24 octombrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 24 octombrie 2011

GOGOSARI CARAMELIZATI


INGREDIENTE
5 kg.gogosari
500 g.zahar tos
1,5 l.otet
4 linguri sare mare neiodata
5 foi de dafin
1 lingura seminte de mustar
1 lingura boabe de piper
3 l.apa
Se aleg gogosari sanatosi si carnosi.Se spala,se curata si apoi se cantaresc.Se taie in bucati de marimea dorita.
Intr-un vas,se caramelizeaza 250 g.de zahar.Se lasa putin la racit,apoi se toarna 500ml.otet.Se pune vasul la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste zaharul caramelizat.
Se trec gogosarii prin acest amestec,apoi se aseaza in borcane.Intr-o oala se amesteca restul de zahar (250g.),otetul ramas(1 litru),apa,foile de dafin,boabele de piper,boabele de mustar,sarea,restul de solutie cu zahar caramelizat(care ramane dupa ce au fost scufundati gogosarii),si se pune vasul la foc pana da un clocot,apoi se scot foile de dafin si se arunca.
Se toarna solutia de otet peste gogosari avand grija sa fie bine acoperiti.Se infileteaza borcanele sau se capseaza si se pastreaza in camara.Sunt foarte buni ,si au un gust placut de caramel. Va doresc Pofta buna.






TuneList - Make your site Live