Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: luni, 3 octombrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 3 octombrie 2011

ZACUSCA DE DOVLECEI



INGREDIENTE
8 dovlecei  potriviti
2 kg.morcov
2 kg.ardei grasi
2 kg.gogosari
2 kg.ceapa
600 ml.ulei
5 linguri mari bulion
5 foi de dafin
4 capatani de usturoi
1 lingura piper boabe
2 linguri sare mare neiodata
Ceapa se taie marunt.Morcovul se rade pe razatoarea mare.Dovleceii se curata de coaja si se taie cubulete.Usturoiul se piseaza.Ardeii si gogosarii se toaca la robot sau prin masina de tocat carne.
Se pune uleiul la incins intr-o oala mare si se adauga ceapa si morcovul.Se lasa la calit pana se inmoaie fara sa se prajeasca.Se adauga apoi dovleceii,ardeii si gogosarii,si se mai lasa la fiert 20 de minute,amestecand periodic.Se adauga usturoiul,bulionul,piperul,dafinul si sarea.Se da vasul la cuptor si se lasa la fiert pana se ridica uleiul.Borcanele spalate si apoi sterse,se sterilizeaza la cuptor,se toarna zacusca si se pun la sterilizat la bain-marie timp de 1 ora.Este o zacusca foarte buna.Daca va hotarati sa o preparati,va doresc spor la treaba si Pofta buna.









TuneList - Make your site Live