Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 3 februarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 februarie 2012

PLACINTA CU BRANZA DE VACI SI BRANZA DE OI


INGREDIENTE ALUAT
300 ml.lapte caldut
3 linguri ulei
2 linguri zahar
1 lingurita sare
500 g.faina
2 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de doua ori pentru a fi cat mai aerata.Se pun ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat+dospit.Eu,ca de obicei las aluatul doar la framantat de doua ori,apoi il scot din cuva si-l pun la crescut intr-un lighean la loc ferit de curent(cuptorul cu microunde nepornit).Se lasa pana-si dubleaza volumul.
INGREDIENTE UMPLUTURA
500g.branza de vaci
200g.branza de oaie(cas proaspat framantat)
3 oua
6 linguri de zahar (sau dupa gust)
1 lingurita coaja de lamaie
Se amesteca ingredientele toate la un loc.
Cand aluatul este frumos crescut se imparte in trei parti egale.Se intinde o foaie de aluat subtire,se aseaza umplutura pe jumatate de foaie,se acopera cu cealalta jumatate si se increteste.Se aseaza cu grija in tava (se foloseste o tava mai mica si mai inalta).Se procedeaza la fel si cu celelalte bucati de aluat.


TOPPING
1 ou
300 ml.smantana
2 linguri ulei
Se amesteca toate la un loc,apoi se toarna peste placinta si se intinde pe toata suprafata.Se coace in cuptorul bine incins la foc potrivit pana se rumeneste usor.Cat este calda se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Este grozava pe asa un ger,alaturi de o cana cu lapte cald.Pofta buna.

Cu aceasta reteta particip la provocarea luni februarie http://www.caietulcuretete.com/2012/02/provocarea-lunii-februarie-2012-dulce.html
TuneList - Make your site Live