Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 18 ianuarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 18 ianuarie 2012

TIRAMISU



INGREDIENTE
1 kg.piscoturi
8 galbenusuri
750 g.mascarpone
500 ml.frisca
2 plicuri zahar vanilat
140 g.zahar pudra
4 fiole esente de rom de la "Dr.Qetker"
1 plic capuccino clasic
3 pliculete ness
5 lingurite zahar pudra
5 lingurite frisca lachida
600 ml.cafea preparata concentrat pentru insiropat piscoturile
cacao pentru pudrat
Intr-un bol mic se amesteca ness-ul cu 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida.Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pudra(140g.)si zaharul vanilat,30 de minute.Se adauga apoi esenta si pliculetul de capuccino si se omogenizeaza.Se pune vasul la bain-marie,si se amesteca 10 minute pana se topeste bine zaharul,dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Mascarpone se rastoarna intr-un vas mare,se adauga compozitia de oua si se mixeaza bine.Frisca se mixeaza spuma tare,apoi se adauga compozitia de ness si se amesteca bine cu o paleta.Se unesc cele doua compozitii si se  omogenizeaza bine totul.
O tava se imbraca in folie alimentara,se aseaza un strat de piscoturi foarte putin insiropate (doar se scufunda in cafea),deasupra se aseaza un strat de crema,si tot asa pana se termina crema. Ultimul strat este de piscoturi care se pudreaza cu cacao.Mi-a ramas crema si am facut si un tort mai mic.Se da la rece 10-12 ore,apoi se rastoarna,se desprinde folia si se pudreaza cacao .
Este un tort super bun.Mai mult de munca,dar merita din plin.Reteta am luat-o de pe net,nu stiu a cui este.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live