Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 19 octombrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 19 octombrie 2011

PLACINTA CU BRANZA SI MERE


INGREDIENTE
300 ml.lapte
3 linguri ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
500 g.faina
2 lingurite drojdie uscata
1 kg.mere
100g.zahar
2 oua
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
300g.branza de vaci bine scursa
putina sare
Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat+dospit(eu las doar la framantat de doua ori,apoi scot aluatul si-l pun la crescut intr-un loc ferit de curent(cuptorul cu microunde nepornit),pana-si dubleaza volumul).
Merele se curata de coaja si seminte,se taie cubulete si se calesc 5 minute impreuna cu zaharul si scortisoara. Se scurge siropul in care au fiert merele si se pastreaza.Branza se amesteca cu galbenusurile si zaharul vanilat 
Se adauga merele si albusurile batute spuma cu putina sare si se omogenizeaza bine.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire,se pune umplutura si se ruleaza strans.Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.Se coace in cuptorul incins,la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.Se scoate din cuptor si se unge cu siropul de mere ramas de la calit,apoi se pudreaza cu zahar.
Se portioneaza si apoi se serveste cu mare pofta.Este buna,frageda si aromata.Va doresc Pofta buna. 























TuneList - Make your site Live