Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 13 iulie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 13 iulie 2012

PRAJITURA CU PEPENE ROSU


INGREDIENTE BLAT
5 oua
5 linguri faina
4 linguri zahar
putina sare
Faina se cerne.Ouale se separa.Albusurile se mixeaza spuma tate cu sarea si zaharul,apoi se adauga rand pe rand galbenusurile.La final se adauga treptat faina.Se amesteca de sus in jos cu o paleta pentru ca sa nu se lase aluatul.Se coace in cuptorul bine incins,la foc potrivit,apoi se lasa la racit pe un gratar.
INGREDIENTE CREMA
800g.miez de pepene rosu
6 linguri zahar pudra
30 g.gelatina
200 ml.frisca
Se curata pepenele de seminte.Gelatina se pune la hidratat in 6 linguri de apa rece pentru 35 minute.Pepenele se paseaza la blender.Se rastoarna apoi piureul intr-o oala,se adauga zaharul si se pune vasul la foc mic.Se amesteca pana se topeste zaharul,apoi se ia de pe foc.Gelatina se topeste la bain-marie,si se adauga la piureul de pepene.Se amesteca bine,apoi se da la frigider pana se intareste putin,dupa care se adauga frisca mixata spuma tare.
Forma in care s-a copt blatul se imbraca intr-o punga.Se taie foarte putin din partea de deasupra a blatului.Se aseaza in forma si se insiropeaza putin.Se toarna crema,apoi se da la frigider 12-14 ore.
Este o prajitura gustoasa.Pofta buna!

TuneList - Make your site Live