Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 07 martie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 martie 2012

MUCENICI MOLDOVENESTI UMPLUTI CU NUCA


INGREDIENTE ALUAT
250 ml.suc de portocale
60 g.zahar
150 ml.ulei
1 lingurita sare 
1 lingurita pasta din coaja de portocale
500 g.faina
2 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de trei ori pentru a fi cat mai aerata.Ingredientele se pun in cuva masinii in ordinea scrisa si se seteaza la programul framantat+dospit.Eu las doar la framantat aluatul de trei ori,apoi il scot din cuva si il pun la crescut intr-un lighean in cuptorul cu microunde nepornit.Se lasa pana-si dubleaza volumul.
INGREDIENTE UMPLUTURA
300 g.nuca macinata
4 linguri zahar tos
1 lingurita scortisoara
lapte de soia 
Intr-un vas se amesteca bine zaharul,nuca si scortisoara,apoi se adauga lapte de soia pana se ajunge la consistenta dorita.
Cand aluatul este frumos crescut se rupe o bacata din el si se intinde pe masa intr-o banda lunga si lata de o palma.Se aseaza umplutura pe toata lungimea benzii si se ruleaza cat mai strans posibil.Se formeaza doua benzi care se lipesc la un capat si apoi se impletesc si se rasucesc in forma cifrei opt.
PENTRU UNS MUCENICII
pasta din coaja de portocale
lapte de soia
Se ung bine si se lasa la crescut 20 minute,apoi se coc in cuptorul bine incins la foc potrivit.
SIROPUL
apa
zahar
scortisoara
Se amesteca si pun la foc cateva minute.
Cand se scot mucenicii din cuptor se scufunda putin in sirop,apoi se ung cu miere de albine si se presara cu nuca macinata amestecata cu scortisoara.
Este putin de munca la ei,dar rezultatul este pe masura.Pofta buna.


TuneList - Make your site Live