Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 04 ianuarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 4 ianuarie 2012

CIORBA CU PERISOARE



INGREDIENTE CIORBA
1 morcov mic
1 radacina de patrunjel mica
1 pastarnac mic
1 bucatica mica de telina
3 cepe potrivite
3 rosii
2 linguri de bulion
300 ml.suc de rosii
3 legaturi leustean
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 bucati mugur de piept de vita sau rasol de vita
1 ardei gras rosu
2 linguri ulei
bors dupa gust
sare dupa gust

INGREDIENTE PERISOARE
500 g.carne amestec porc si vita
80 g.orez
1 ou
1/2 legatura marar
2-3 linguri de gris
sare dupa gust

Carnea se spala,se taie bucati si apoi se toaca.Orezul se fierbe separat,apoi se trece sub jet de apa rece pentru a indeparta amidonul.Se amesteca apoi bine toate ingredientele,si se formeaza perisoare de marimea dorita.Se aseaza pe o tava si se dau la frigider.
Ardeiul,morcovul,patrunjelul,pastarnacul,si telina se taie dupa preferinta.Ceapa se toaca marunt.Rosiile oparite si decojite se taie cubulete.Verdeata se toaca fin.Feliile de mugur de piept sau rasol se spala si se pun la fiert cu putina apa.Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se varsa apa se spala iar carnea si se pune la fiert cu apa fierbinte(eu le fierb la oala sub presiune).Cand este fiarta,carnea se scoate din oala iar zeama se strecoara printr-o strecuratoare cu gauri mici pentru a indeparta eventualele bucatele de os.Ceapa se inabusa cu ulei si putina zeama de carne.Se adauga morcovul,ardeiul,patrunjelul,pastarnacul,rosiile,sucul de rosii,telina si putina verdeata si se lasa sa se caleasca impreuna 10-15 minute,apoi se rastoarna in oala cu zeama de la carne.Se lasa la fiert pana se inmoaie partial legumele.Se adauga perisoarele,bulionul,restul de verdeata,borsul fiert separat si se lasa la foc mic pana se inmoaie perisoarele.Se stinge focul si se adauga o legatura de leustean taiat marunt.Se acopera vasul.
Este o ciorba tare gustoasa,va spun sigur doar este pe placul mofturoasei mele.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live