Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: luni, 23 ianuarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 23 ianuarie 2012

TARTA CU MASCARPONE SI BUDINCA DE PORTOCALE


INGREDIENTE BLAT
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingura cacao
putina sare
Faina si cacaoa se amesteca,apoi se cern.Ouale se separa.Se mixeaza albusurile cu putina sare,se adauga zaharul si se mixeaza incontinuu pana se intaresc bine,apoi se adauga rand pe rand galbenusurile.La final se adauga treptat amestecul de faina.Se omogenizeaza totul cu o paleta,de sus in jos pentru a nu se lasa aluatul.Se toarna compozitia in forma pentru tarta unsa cu unt.Se coace in cuptorul incins,la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca in tava,apoi se rastoarna pe platoul de servire.
INGREDIENTE CREMA
250g.mascarpone
2 linguri amidon
200 ml.suc de portocale proaspat
250 ml.frisca(30%grasime)
1 plic intaritor pentru frisca
3 linguri zahar tos
2 linguri zahar pudra
Amidonul se dizolva cu 50 ml.suc de portocale.Restul sucului se pune la foc impreuna cu zaharul tos.Cand s-a infierbantat bine,se toarna amidonul dizolvat si se amesteca pana se ingroasa budinca.Se ia vasul de pe foc si se acopera toata suprafata budincii cu o folie pentru a preveni formarea cojii.Se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp frisca foarte rece se mixeaza cu intaritorul,iar mascarpone cu zaharul pudra.Se amesteca cele doua iar la final se adauga budinca si se omogenizeaza bine totul.Blatul se insiropeaza cu suc de portocale(l-am insiropat foarte bine),se toarna crema deasupra,si se se orneaza dupa preferinta.Crema aceasta o folosesc de mult timp la torturi si prajituri,si mereu este papata cu aceeasi placere.Va sfatuiesc sa o incercati,si nu o sa va para rau.Pofta buna.



Particip la "Dulce Romanie - provocarea lunii ianuarie 2012".

TuneList - Make your site Live