Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 13 septembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

marți, 13 septembrie 2011

ZACUSCA CU MERE



INGREDIENTE
2 kg.mere
10 ardei grasi mari-rosii
15 gogosari
1 kg.ceapa
250 ml.ulei
1l.suc de rosii
1 legatura patrunjel
5 foi de dafin
piper boabe
2 linguri sare mare neiodata
Ardeii si gogosarii se coc.Merele se curata de coaja,si se rad pe razatoarea mare.Ceapa se curata si se taie fideluta.Patrunjelul se taie marunt.

Ardeii si gogosarii curatati ,se toaca la robot (sau prin masina de carne). Intr-o oala mare,se pune uleiul sa se incinga.Se adauga ceapa si se lasa putin sa se caleasca.Se adauga ardeii,gogosarii si merele,si se lasa sa fiarba jumatate de ora,amestecand periodic.
Dupa acest timp,se adauga sucul de rosii,patrunjelul,sarea,piperul si foile de dafin.Se baga cratita in cuptor,si se lasa sa fiarba pana cand scade bine si se aduna uleiul deasupra.
Borcanele curate,se sterilizeaza la cuptor,se umplu cu zacusca si apoi se sterilizeaza in apa 40 de minute (din momentul in care a inceput sa fiarba apa).Din aceste cantitati mi-au iesit 5 borcane de 800g,dar unul nu a mai apucat sa fie fotografiat.L-au papat tot.Daca va hotarati sa o incercati,va doresc Pofta buna.
















TuneList - Make your site Live