Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: BORS CU FASOLE TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 2 noiembrie 2011

BORS CU FASOLE


INGREDIENTE
1 kg.de fasole noua
1 morcov
4 cepe potrivite
1 patrunjel radacina
1 telina mica
3 rosii
2 ardei iuti
4 legaturi leustean
1 legatura patrunjel
3 crengute de cimbru
4 linguri ulei
1 ardei gras rosu
2 linguri bulion
sare dupa gust
bors dupa gust
Ceapa se toaca marunt.Morcovul,ardeiul,ardeii iuti,partunjelul radacina si telina, se taie cubulete.Rosiile curatate de pielita se toaca cubulete.Verdeata se taie marunt.Fasolea se spala si se pune la fiert.Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se varsa apa.Se pune iar la fiert cu apa fierbinte si putina sare.Cat timp fierbe fasolea se pregatesc legumele.Ceapa se inabusa in ulei si putina apa pana devine sticloasa.Se adauga  morcovul,patrunjelul radacina,telina,sare dupa gust,adreiul gras si ardeii iuti si se lasa sa se caleasca impreuna 10-15 minute amestecand periodic.Se adauga bulionul,rosiile,patrunjelul verde si doua legaturi de leustean,si se lasa la foc 10 minute amestecand.

Se rastoarna totul in oala peste fasole si se lasa la fiert la foc potrivit pana sa inmoaie legumele.La final se adauga borsul fiert separat si se mai lasa sa dea cateva clocote.Se ia vasul de pe foc,se adauga cimbrul si restul de leustean si se acopera. .
Este foarte bun si aromat.Va doresc Pofta buna.





37 de comentarii:

Marius Barbu spunea...

Foarte gustos si util pe vreme mai rece. Cel mai mult ma impresioneaza folosirea a patru legaturi de leustean. Aici e ceva relativ, nu stiu daca legaturile sunt egale in fiecare zona sau piata, adica nu pot sa apreciez cantitativ ce inseamna. Dar cantitatile pot fi de multe ori variabile si folosite dupa gust. Ca de obicei, imi place prezentarea si prepararea. Salutari!

Dana C spunea...

Vai de mine cum arata si ce pofta mi-ai facut!!!!!neaparat o sa fac si eu zilele astea, pupici :*

Dorina spunea...

O Doamne , ce pofta mi-ai facut . Cu leustean proaspat ...eu nu am decat din plic , uscat , aici nici nu am vazut asa ceva .

sara & Miki spunea...

E o bunatate, ador borsurile cu leustean, desi in zona mea, supa e la loc de cinste. Pup si o zi rumoasa!

Emily spunea...

arata foarte bine! imi place foarte foarte mult farfurioara si bolul! sunt adorabile :*

Maria spunea...

tatal meu fiind moldovean, am gustat din mancare facuta cu bors si pot sa spun ca este nemaipomenita,mai ales insotita de mamaliga(cred ca si tu ai in prezentare)!!!!!!!!!Pupici:x

Dani P. spunea...

Nici bors n-am, nici leustean, dar ciorbita asta o facem des iarna. E satioasa si buna . Aici, in Grecia, se serveste cu peste afumat si masline . Mmmmm !!!
Foarte frumoasa prezentarea, DiaMar !

Georgi spunea...

Ce coincidenta!si eu gatesc fasole azi, dar iahnie cu costita afumata,ca nu am mai mancat de ani buni!! pup si-ti doresc o zi frumoasa!

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

nu m-as da inapoi de la o farfurie de bors din asta :)!

Antonina Sofia Sociu spunea...

O da !! tare-mi place ciorba de fasole !! gand la gand . Am facut ieri ciorba de fasole cu ciolan afumat ! Ai mei sunt innebuniti dupa asa ceva ;) pupici

Tudor Elena Cristina.... spunea...

Mmmmmm...cred ca este o nebunie !!!Nu am mancat niciodata bors de fasole...adica ciorba de fasole cu bors.....ci simpla...insa o sa incerc si eu aceasta retetaa!!!pup si numai bine iti doresc!

Ioana V. spunea...

Arata minunat!!!! Mi-ai facut o pofta.....

Din bucataria mea spunea...

Ooo, foarte bun!!!Imi place borsul cu fasole!Pup!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Marius Barbu. Multumesc pentru aprecieri.O seara buna sa ai.

Dana Cristea. Ma bucur ca-ti place.Spor la treaba iti doresc,tu ai un ajutor pe cinste.Te pup!

Dorina. Merge si cu cel la plic,dar gustul difera.Cu drag te-as servi.Pupici!

Sara&Miki. Imi pare bine ca este pe gustul tau.Te pup!

Emily.Multumesc mult.Te pup!

Mare Maria. Atunci stii tu despre ce vorbesc.Te pup!

Dani. Sigur este bun asa cum il gatesti tu.Multumesc pentru aprecieri.O seara buna iti doresc.

Georgi. Vin la tine sa vad bunatatea.Te pup!

Zazuza's Gulaschsuppe. Atunci esti din gasca mea.Nici eu nu refuz deloc asa ceva.O seara buna sa ai.

Antonia S. Este preferatul meu.O bunatate ai gatit si tu.Pupici!

Tudor Elena Cristina. Este foarte bun.Incearca-l si spune-mi te rog daca ti-a placut.Te pup!

Alinutzika. Multumesc mult.Imi pare bine ca este pe placul tau.Pupici!

Licuta Marin. Esti si tu din gasca mea daca-ti place.Pupicei!

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Fancy Cake spunea...

Da! O ciorbita tare aromata si buna!

minoki spunea...

Trecut, vazut , pupat, plecat! Nu ma dau in vant dupa borsul de fasole.

Diverse spunea...

Mmm... arata apetisant!! :)

Mihaela spunea...

Se simte aroma de leustean tocmai de la Craiova!!!!!!
Arata minunat!

TeoBucatar spunea...

Daca ai facut dintr-un kg de fasole sigur ai si pentru mine pentru ca imi place nespus leusteanul!Pupici!

Simona spunea...

Ei, uite ceva ce trebuie sa fac neaparat! Mi`ai facut pofta.. Te pup

Unknown spunea...

tare bun ii borsul, bunica ne facea cand eram mici!

Liana10 spunea...

In Ardeal nu folosim bors, noi doar dregem ciorbele cu smantana, dar arata apetisant! :*

Oana D. spunea...

Ce bun trebuie sa fie! :) Imi amintesc ca am mancat undeva pe langa Miercurea Ciuc la o pensiune, acum cativa ani, ciorba de fasole cu afumatura in paine - in loc de farfurie. Ingenioasa ideea, mai ales ca prezentare. Mi-ai facut pofta cred ca o sa pun si eu de o ciorbita zilele astea :p

DiaMar bucataria galbena spunea...

Fancy Cake. Ai mare dreptate.O zi buna sa ai.

Minoki. Eu numai din asta as manca.O zi buna.

Mihaela-mykyduta. Ma bucur ca-ti place.Multumesc.O zi buna.

TeoBucatar. Am pentru toti prietenii.Pupici!

Simona. Spor la treaba sa ai.Te pup!

Andreea Elena. Imi pare bine ca este pe placul tau.Te pup!

Liana10. Este tare bun.Mie imi place mai acru. O zi buna iti doresc.

Oana D. Este foarte bun.Am mancat si eu odata asa in paine si este gustos.O zi buna.

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Daniela Addario spunea...

Mamma mia, vreau si eu o portie... e cu fasole boabe, nu ? adica nu din cele uscate, sau mi se pare mie... Deci, vreau o porti8e de bors cu fasole, alaturi cu mamaliguta rece, nu calda, da ?! si cu o ceapa la care ii dau una in cap sa crape de necaz si-i pun si o tira de sare deasupra... Mama, cum imi fac pofta, dar bors in tara lu' ciucalata, n-am... acasa stiam sa umplu bors si iesea acru de-ti iesea prin caciula... Te pupicesc !!!

Edith spunea...

Iti multumesc pentru vizita si comentariu.
Mult succes cu blogul! :)

Mihaela Negrescu spunea...

mmmm arata taaare tentant!!!Pupici!!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Diverse. Multumesc mult.O zi buna.

Daniela.E cu fasole boabe,nu cu fasole uscata.Asa cum comanzi tu,asa iti dau.Te pup cu drag!

Edith.Multumesc mult.O zi buna.

Fantezie in bucatarie. Ma bucur ca-ti place.O zi buna sa ai.

Va multumesc de vizita,si va mai astept,

Micky Apostu spunea...

Vai ce frumos arata... Mi s-a facut si foame si pofta....

In bucatarie cu Aziz spunea...

Arata splendid....mi-e foame:),pup o seara linistita!!

FLORY spunea...

Ce pofta mi-ai facut!!!Pupici

DiaMar bucataria galbena spunea...

Micky. Multumesc mult.Te-as servi cu mare drag.O seara buna.

In bucatarie cu Aziz. Multumesc pentru aprecieri.Cu mare placere te-as servi si pe tine.Te pup si o seara buna iti doresc.

Flory. Off.Cum mi-as mai dori sa te pot servi cu un bol plin.Te pup!

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Alice spunea...

wow...
n-am mai mnact demult
mie-mi place rece!

Corina spunea...

Foarte bun si gustos! As papa o portioara! :)

maria mihalache spunea...

hihihi............asa ceva am "confectionat" si eu zilele acestea............tare bun.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Alice. Mie imi place oricum ar fi.O zi buna.

Corina. Ai dreptate,este tare bun.O zi buna sa ai.

Maria Mihalache. Gand la gand cu bucurie.O zi buna iti doresc.

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Buna, imi place foarte mult blogul tau! Aceasta ciorba o fac si eu foarte des! E delicioasa! Servita cu ceapa verde sau rosie!

TuneList - Make your site Live