Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: vineri, 16 martie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 16 martie 2012

PLACINTA CU BRANZA SI IAURT


INGREDIENTE
9 oua
10 linguri zahar
5 linguri faina
5 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt
8oo g.branza de vaci
140 g.stafide
1 pachet foi de placinta
300 g.iaurt gras
1 lamaie-doar coaja
200 ml.apa
putina sare
Prima oara se face pandispanul.Faina se amesteca bine cu praful de copt,apoi se cerne.Se separa 5 oua.Se mixeaza albusurile cu putina sare.Se adauga 5 linguri de zahar si se mixeaza pana se intaresc bine,ca o bezea.Se adauga galbenusurile si uleiul amestecand bine dupa fiecare.La final se adauga treptat faina si se amesteca de sus in jos ca sa nu se lase aluatul.Se rastoarna intr-o tava unsa cu unt,si se lasa deoparte.
Branza se amesteca bine cu 4 linguri de zahar,3 oua,stafidele si putina sare.Foile de placinta se intind pe masa.Se unge foaia de deasupra cu putin ulei pe toata suprafata.Se toarna 2 linguri de branza,se intinde putin,apoi se apuca cate doua foi si se ruleaza.Se aseaza ruloul format peste pandispanul din tava.Se formeaza in total patru rulouri care se aseaza unul langa altul.
Iaurtul se amesteca bine cu un ou.Peste rulouri se aseaza o foaie de placinta impaturita in doua.Peste foaia de placinta se toarna si se intinde branza ramasa,iar peste branza se intinde amestecul de iaurt.Foile de placinta ramase se taie taietei si se intind in tava peste compozitia de iaurt.Se da tava la cuptor la foc potrivit pana se coace placinta.
Cat timp placinta se coace,se prapara siropul.Intr-un ibric se toarna apa.Se adauga 1 lingura de zahar si coaja de lamaie si se da un clocot,apoi se scurge siropul pentru a indeparta coaja.Cand placinta este coapta se scoate din cuptor si se desprinde de pe marginile tavii cu o paleta.Se toarna sirop de jur imprejurul placintei pentru a se insiropa pandispanul.Restul de sirop se toarna deasupra.Se lasa sa se raceasca bine in tava.


 Se taie si se pudreaza.Este o placinta foarte gustoasa.Este ceva de munca la ea,dar rezultatul obtinut merita din plin efortul.Pofta buna.



TuneList - Make your site Live