Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 23 mai 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 23 mai 2012

COZONAC UMPLUT CU NUCA SI NUCA DE COCOS


INGREDIENTE ALUAT
250 ml.lapte
100 g.unt
80 g.zahar
2 galbenusuri
1 lingurita sare
1 lingurita coaja de lamaie
500 g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Faina se cerne de 7- 8 ori pentru a fi cat mai aerata.Laptele,untul,coaja de lamaie si zaharul se pun intr-un vas la foc mic,si se amesteca pana cand se topeste zaharul si untul,apoi se toarna in cuva masinii.Se adauga galbenusurile,sarea,faina si drojdia si se seteaza masina la programul framantat+dospit.Eu las aluatul la framantat de trei ori,apoi in pun la crescut intr-un loc ferit de curent(cuptorul cu microunde nepornit).
INGREDIENTE UMPLUTURA
4 albusuri
100 g.zahar pudra
1 esenta de rom
1 lingura coaja de lamaie
150 g.nuca macinata
80 g.nuca de cocos
3 linguri cacao
putina sare
Albusurile se mixeaza spuma cu sarea si zaharul.Se adauga apoi restul ingedientelor si se omogenizeaza compozitia.Aluatul se intinde cu mana pe masa unsa cu putin ulei,se intinde umplutura si se ruleaza.Se pune in tava pe hartie pentru copt unsa,si se lasa la crescut o ora.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte si se presara cu zahar.Se coace in cuptorul incins.

Pofta buna!




TuneList - Make your site Live