Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: joi, 25 august 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

joi, 25 august 2011

TORT DE INGHETATA




INGHETATA CU CIOCOLATA CU CREMA DE ROM

500 ml.frisca (30% grasime)
200 g.lapte condensat http://diamar99.blogspot.com/search/label/LAPTE%20CONDENSAT.
250 g.ciocolata cu crema de rom
Frisca foarte rece,se mixeaza spuma.Se adauga laptele condensat si se amesteca bine.La final se adauga ciocolata topita la bain-marie.Se omogenizeaza.Se da la congelator,pana cand este gata si a doua inghetata.


INGHETATA DE VANILIE
1 ou
200 ml.lapte
160 g.lapte praf
80g.zahar vanilat (daca laptele praf este dulce)
120 g.zahar vanilat (daca laptele praf nu este dulce)
500 ml.frisca (30% grasime)
Oul se bate putin,apoi se toarna peste el laptele si zaharul.Se pune vasul la foc mic si se fierbe totul 1 minut (din momentul in care incepe sa fiarba),amestecand continuu pentru a nu se prinde de vas.
Se ia vasul de pe foc,se lasa la racit,apoi se toarna lichidul in blender impreuna cu laptele praf.Se mixeaza cateva minute,apoi se strecoara pentru a scapa de eventualele cocoloase.
Frisca foarte rece,se mixeaza spuma,dupa care se toarna peste ea,putin cate putin din compozitia de lapte praf.Se amesteca bine cu o paleta.

Intr-o forma (eu am folosit forma de silicon),se toarna inghetata cu ciocolata,se niveleaza,iar deasupra se toarna inghetata de vanilie.Se niveleaza si apoi cu un betisor (eu am folosit un betisor pentru frigarui) se amesteca pentru a se obtine un aspect marmorat.

Se da la congelator 10-12 ore,apoi se scoate din forma si se orneaza dupa preferinta.Eu l-am ornat cu frisca,bomboane si ciocolata topita.Inghetata este cremoasa si fara cristale de gheata.Daca va hotarati sa-l preparati,va doresc pofta buna.












TuneList - Make your site Live