Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 12 decembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 decembrie 2011

INGHETATA CU CIOCOLATA ALBA SI GHIMBIR

Inghetata imi place extrem de mult,asa ca acum am incercat-o cu ghimbir.
http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html
Cu aceasta reteta raspund invitatiei Brandusei,careia ii multumesc.

INGREDIENTE
4 albusuri
40 g.zahar pudra
200 g.ciocolata alba
750ml.frisca (30% grasime)
1-2 lingurite ghimbir praf
putina sare
Frisca foarte rece se mixeaza spuma tare.Ciocolata se topeste la bain-marie.Albusurile se bat spuma cu putina sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.Se adauga ciocolata si ghimbirul si se omogenizeaza bine.La final se adauga treptat frisca si se amesteca usor cu o paleta pana se incorporeaza bine.Se toarna intr-o caserola si se da la congelator.Eu am turnat-o intr-o tava pentru cozonac si in doua boluri stea,ca sa fiu in ton cu sarbatorile.
Este o inghetata cremoasa fara cristale de gheata.Amatorii de ghimbir o vor aprecia.Pofta buna.










TuneList - Make your site Live