Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 28 decembrie 2011 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 28 decembrie 2011

TARTA CU MERE


INGREDIENTE BLAT
200 g.faina
80 g.unt
80 g.zahar pudra
2-3 oua
2 lingurite praf de copt
1 plic zahar vanilat
putina sare
Untul se lasa la temperatura camerei.Se amesteca bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi se adauga ouale si faina amestecata cu praful de copt.Se omogenizeaza si se intinde intr-o forma.
INGREDIENTE UMPLUTURA
800 g.mere
2 linguri pesmet
60 g.unt
2 linguri faina pentru aluat
200 g.iaurt gras
200 g.smantana (12% grasime)
1 lingura faina pentru mere
2 oua
zahar pudra vanilat
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie feliute.Se dau prin faina si se aseaza peste blat.Se da tava la cuptor la foc mic 10 minute.In acest timp se pregateste compozitia de iaurt.Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul.Se adauga galbenusurile si faina,amestecand bine dupa fiecare.Se toarna apoi iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine.La final se adauga albusurile mixate spuma cu putina sare.Se amesteca aluatul de sus in jos cu o spatula,pentru ca sa nu se lase.Se scoate tava din cuptor,se presara pesmetul,apoi se toarna compozitia cu iaurt.Se coace la foc potrivit 35-40 minute,depinde de cuptorul fiecaruia.
Se lasa sa se raceasca bine in forma,apoi se scoate si se pudreaza.Este foarte gustoasa si pufoasa.Pofta buna.

TuneList - Make your site Live