Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 08 februarie 2013 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 8 februarie 2013

TRANDAFIR CU PORTOCALA SI CIOCOLATA ALBA


INGREDIENTE ALUAT
200 ml.suc de portocale proaspat
2 oua
2 linguri zahar
80 g.unt topit
1/2 lingurita sare
540 g.faina
2 lingurite drojdie uscata.
Se pun ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa.Se seteaza masina la programul framantat si dospit(eu las aluatul la framantat de doua ori,apoi il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit).
INGREDIENTE UMPLUTURA
100 g.ciocolata alba
1 lingura coaja de portocale
30 g.unt topit
60 g.zahar
Ciocolata se rade pe razatoarea mare.Portocalele se spala foarte bine cu otet diluat cu apa calda,apoi se rad pe razatoarea fina.Se amesteca impreuna cu zaharul.
Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm.Se unge cu untul,apoi se presara amestecul.Se ruleaza cat mai strans si se taie cu ata rulouri de 5-6 cm.Se aseaza intr-o forma si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Se unge cu ou amestecat cu putin lapte si se presara cu zahar brut.Se coace in cuptorul bine incins.

Mi-a ramas o bucatica de aluat pe care am copt-o intr-o forma micuta.
Este foarte aromat, gustos si pufos.
Pofta buna!

TuneList - Make your site Live