Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: 25 ianuarie 2012 TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 ianuarie 2012

PRAJITURA APERITIV


INGREDIENTE ALUAT
100 ml.ulei
100 ml.bors
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
4 linguri lapte caldut
300 g.faina
1 lingurita rasa drojdie uscata
Drojdia se amesteca bine cu laptele pana se dizolva.Se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se framanta un aluat potrivit de moale,care sa poata fi intins.Daca este nevoie se mai adauga putina faina.
INGREDIENTE UMPLUTURA
400 g.parizer cu sunca
200 g.pate de ficat de porc sau vita
3 cepe
4 linguri ulei
4 oua
1 legatura patrunjel
Ceapa taiata marunt se inabusa in ulei si putina apa pana devine sticloasa.Se toaca prin masina de carne parizerul si ceapa inabusita.Se adauga pateul,3 oua ,patrunjelul tocat marunt,sare dupa gust (doar daca este nevoie) si se omogenizeaza bine amestecul.Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava potrivit de mare(eu am folosit o tava 24/24cm.).Se intinde o foaie de aluat si se aseaza in tava,deasupra se asterne umplutura si se acopera cu alta foaie de aluat.Oul ramas se amesteca bine cu 2 linguri de lapte,si se unge aluatul.Se presara seminte de susan si seminte de mac.Se coace in cuptorul incins la foc potrivit.Sa lasa sa se raceasca bine,apoi se taie.

Este foarte gustoasa si spornica.Pofta buna.
TuneList - Make your site Live