Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: COSULET DIN INGHETATA UMPLUT CU INGHETATA TRICOLORA TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

luni, 9 iulie 2012

COSULET DIN INGHETATA UMPLUT CU INGHETATA TRICOLORA


INGHETATA CU CIOCOLATA SI LAMAIE
3 albusuri
200 g.ciocolata amaruie (50% cacao)
80 g.zahar pudra
600 m.frisca (30% grasime)
1 lingura coaja de lamaie
4 linguri zeama de lamaie
Coaja de lamaie rasa pe razatoarea fina,se toaca si mai fin la masina de cafea.Albusurile se mixeaza cu un praf sare pana se intaresc.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza incontinuu pana devin bezea tare.Se adauga zeama si coaja de lamaie,mixand bine dupa fiecare.Frisca foarte rece se mixeaza spuma tare si se incorporeaza in bezea,apoi se adauga ciocolata topita la bain-marie.Se amesteca totul cu o paleta.
O forma se tapeteaza pe toata suprafata cu folie alimentara.Se toarna compozitia in vas,apoi se intinde bine  pe peretii vasului,dupa care se da la congelator pana se intareste partial.Se retuseaza apoi cosuletul si se mai completeaza cu inghetata.Se da la congelator pana se pregateste a doua compozitie.
INGHETATA CU CIOCOLATA ALBA SI FRUCTE CONFIATE
600 ml.frisca (30 % grasime)
100 g.lapte condensat
100 g.ciocolata alba
ananas confiat
capsuni confiate
Frisca se mixeaza spuma tare.Se adauga laptele condensat,ciocolata rasa pe razatoarea fina si fructele confiate.Se amesteca bine dupa fiecare.Se toarna crema obtinuta peste inghetata cu ciocolata,apoi se da la congelator.
INGHETATA CU LAPTE CONDENSAT SI CAPUCCINO
600 ml.frisca (30 % grasime)
300 g.lapte condensat
5 linguri capuccino
Frisca se mixeaza spuma tare.Se adauga treptat laptele condensat si se amesteca bine cu o paleta.La final se adauga capuccino.Se omogenizeaza,apoi se toarna peste inghetata alba.Se da vasul la congelator 10-12 ore,apoi se rastoarna.
Mi-a mai ramas compozitie si am tapetat cu folie alimentara o galetusa mica,apoi am pus de jur imprejur piscoturi neinsiropate.Am turnat inghetata in trei straturi.Am turnat restul compozitiei in doua cutii de la frisca.
Este o inghetata cremoasa,fara cristale de gheata.Pofta buna!




35 de comentarii:

Danutza spunea...

wow, cat de bine arata ... si vad ca ai facut destul de multa...bine ca am venit pregatita cu lingurita :)

Abia astept sa savurez! Pupici!

Buburuza Bubu spunea...

Uhhh cat de delicios si ce bine arataaaaaaa!!!!!hugs

Anonim spunea...

Gata!m-am hotarat!
Nu mai ma uit la site-ul tau,pt ca imi faci maaare pofta!
Sant la regim si n-am minte sa vad ce mai faci prin bucatarie.
Ei...am glumit in fond fiecare cu norocul lui!
Felicitari pt tot ce faci!
Viorica Petrovici

Daniela spunea...

Mamma mia, ce frumoasa e sectiunea cosuletului... Ma autoinvit la tine, vrei nu vrei, trebuie sa ma servesti cu o felie apetisanta... Pupici si o saptamina minunata sa ai !

Micul spunea...

Te rced si eu ca ai amatori langa tine, la asa buncaiuni.
Te pup si-ti doresc o saptamana faina.

Delicious Flavours spunea...

Wooow, ce de inghetata! Toate ti-au iesit f frumoase, bravo draga mea! :**

a spunea...

ce bine arata! vreau si eu o bucatica!

Mihaela spunea...

Ce minunatie, foarte bine arata si cu siguranta fff bun!!!

Poliana spunea...

Wow Mihaela, ce harnica ai fost!! Ce de inghetata ai preparat, si ce buna! Felicitari! Pup

stefy spunea...

te asteapta un premiu la mine pe blog!!!:)

Sara & Miki spunea...

Am picat la fix... vreau si eu un cosulet... totul arata super! Pup!

Dorina spunea...

De unde iti vin ideile astea?Super!

*ELENA* spunea...

Bună scumpa mea!
Arată bestial înghețata ta!
Îți doresc o săptămână minunată și plină de bucurii!
Te pup și îmbrățișez cu drag!

Any spunea...

Ma lasi fara cuvinte de fiecare data! Bravo!

Blogs spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Marius spunea...

Aproape indispensabila este inghetata pe canicula asta. Mi se pare ca inghetata ta ne zambeste in doua fotografii. Este foarte fotogenica, cremoasa si delicioasa. Dupa multimea pozelor se vede ca ai muncit foarte mult. Multumim pentru reteta si frumoasa prezentare!

Carol spunea...

Se apre ca inghetata este o adevarata arta pentru tine. Felicitari pentru rezultat.

Simona spunea...

Ce-mi place ca faci mereu in cantitate mai mare... poate asa ramane si ptr mine o portie...
Pupici

deyu spunea...

Woowww...ce minunatie ai facut aici!!Felicitari!! Arata extraordinar!Sa pastrezi o portie si pentru mine:D pup :*

Stefania spunea...

Buna, Mihaela draga!
Inghetata arata nemaipomenit de bine, rafinata si sunt convinsa ca este si foarte deliciosa si racoroasa, iar prezentarea ei, pas cu pas, este exceptionala! hmmmm ce pofta mi-ai facut! :)))
Te imbratisez si te pup, cu mult drag!
O noapte linistita iti doresc, Mihaela draga! :)

Gabriela spunea...

Vai de mine, ce bunatati aici! Ce-as mai sta si eu prin jurul tau, ca tare buna inghetata faci! Pana una alta ma multumesc cu privitul...

The Wandering Oltean spunea...

Un singur cuvant... awesome!!!

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Ti-a iesit perfect! combinatia este delicioasa!

Dana spunea...

ah, ce nebunie ! ma inviti si pe mine ?

DiaMar bucataria galbena spunea...

Danutza. Bine ai venit,draga mea.Te pup!


Buburuza Bubu. Multumesc mult.Pup!


Viorica Petrovici. Multumesc mult.O zi buna!


Daniela. Te invit cu mare placere.Te pup!


Micul. Multumesc mult.Te pup cu drag!


Delicious Flavours. Multumesc mult.Pup!


Adnia. Multumesc mult.Cu placere,si pentru tine.Pup!


Mihaela. Este buna,buna.Multumesc mult.Pup!


Poliana. Am multi amatori,si de aceea fac multa.Te pup!


Stefy. Multumesc mult.Il ridic cu placere.Pup!


Sara & Miki. Cu placere,este pentru toti prietenii.Pup!


Dorina. Initial am vrut sa o torn in forma in straturi,apoi am zis sa incerc un cosulet ca sa vad ce imi iese,si vad ca a iesit.Sunt multumita de rezultat.Te pup!


Elena. Buna,draga prietena!
Ma bucur mult pentru ca este si pe placul tau.
Te imbratisez cu drag!
O zi grozava iti doresc!


Any. Iti multumesc mult.Pup!


Blogs. Multumesc pentru invitatie.O zi buna!


Marius. La mine chiar este indispensabila.Iti mutumesc mult pentru aprecieri.Acum m-am uitat mai bine,si am vazut ca asa este,pare sa zambeasca inghetata mea.Am avut ceva de munca,dar rezultatul obtinut a meritat efortul.Cu mare placere.O zi buna!


Carol. Asa este.Imi place foarte mult sa fac inghetata.Fac mereu cu placere pentru prieteni si familie.Te pup!


Simona. Este pentru toti prietenii.Te pup!


Deyu. Multumesc mult.Cu placere,si pentru tine.Te pup!


Stefania. Buna,draga mea!
Multumesc mult,mult.Da,este chiar foarte buna.Este pe placul tuturor.
Te imbratisez cu drag!
O zi buna iti doresc!


Gabriela. Multumesc mult.Te invit la mine pentru degustat.Te pup!


The Wandering Oltean. Iti multumesc mult.O zi buna!


Top Cuisine avec Lavi. Multumesc mult.Pup!


Dana. Te invit cu mare placere.Pup!


Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!

grasu64 spunea...

INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

Maya spunea...

Eheheeei, astea-s adevarate opere de arta. Tortulete de diferite forme!

angi spunea...

Asa inghetata nu gasesti oriunde!
E foarte apetisanta!:))
Zi frumoasa!

Corina spunea...

Ma omori...cu inghetata!! Vreau si eu...o bucatica.

simplu si bun spunea...

Buuuna inghetata!Poate ne mai racoreste putin pe arsita asta :))

Ramona Alina spunea...

O nebunie!!!I love it:)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Grasu64. Multumesc pentru invitatie.


Maya. Multumesc pentru aprecieri.Numai bine!


Angi. Multumesc mult.Imi pare bine pentru ca este si pe placul tau.Pup!


Corina. Cu mare placere.Te pup!


Simplu si bun. Foooooarte buna pentru asa vreme.Salutari!


Ramona Alina. Ma bucur mult pentru ca-ti place.Pup!


Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!

Camy Sweet spunea...

Myyaamyyy cat de bine arata si cu siguranta foarte delicioasa!Felicitari draga mea,ai un blog cu multe retete delicioase!Tine-o tot asa!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Iti multumesc foarte,foarte mult pentru aprecieri.
Te pup cu drag!

Ruxi spunea...

Ce reteta complexa in prezentari si idei! Trebuie sa fi iesit o inghetata minunata! Felicitari!

TuneList - Make your site Live