Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: BORS CU PERISOARE DIN DOVLECEI TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 22 iunie 2012

BORS CU PERISOARE DIN DOVLECEI


INGREDIENTE
2 morcovi
1 ceapa
1 radacina patrunjel
1 ardei gras
3 linguri ulei
3 rosii
400 ml.bors
1 legatura patrunjel
sare dupa gust

INGREDIENTE PERISOARE
1 dovlecel
200 g.branza de vaci
1-2 oua
5 linguri gris
1 legatura marar tocat fin
sare dupa gust
Dovlecelul se curata si se rade fin.Se stoarce de zeama,apoi se amesteca bine cu restul ingredientelor.Se formeaza perisoarele.


Ardeiul,morcovii si patrunjelul radacina se taie cuburi mici.Ceapa se taie marunt.Rosiile oparite si decojite sa taie cubulete.Verdeata se taie fin.Ceapa se inabusa in ulei si putina apa.Se adauga morcovul,patrunjelul,rosiile,ardeiul si o parte din verdeata si se inabusa 15 minute.Se amesteca periodic.Se toarna apoi totul intr-o oala,se adauga 1,5l.apa si se fierbe pana se inmoaie legumele.Se adauga perisoarele si borsul fiert separat,si se lasa la foc mic pana se inmoaie perisoarele.Se ia vasul de pe foc si se adauga restul de verdeata.
Pofta buna!
Cu aceasta reteta particip la http://www.reteteveggie.com/2012/06/01/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie/


41 de comentarii:

The Wandering Oltean spunea...

Pai "ai tai" nu stiu ce pierd, zau. Mie imi place la nebunie!
Arata super delicios!

Kyra spunea...

Arata foarte bine si sint sigura ca e delicioasa si foarte usoara, sanatoasa.

*ELENA* spunea...

Bună scumpa mea,Mihaela!
Ca de fiecare dată când intru pe net
dau de bunătățile tale,arată super și
mi-ai dat o idee să o fac și eu mâine!
Aveam de gând să fac o ciorbă de zarzavat
ca nu prea am voie carne,îți mulțumesc din suflet
pentru rețetă!
Îți doresc un weekend cât mai plăcut
alături de cei dragi!
Te îmbrățișez cu multă dragoste!

mirela spunea...

Super idee,am sa fac si eu,nu m-as fi gandit,,,,,insa foarte bine venita,,,pupp!!

Alina Rhapsody spunea...

Vai, ce bine arata! Musai tre' sa fac si eu... Pup!

Antonina spunea...

Trebuie sa recunosc ca n-am mancat asa ciorbita! Dar sigur n-as refuza! Pupici

Poliana spunea...

Ce idee buna, n-am mai mancat pana acum ciorbita cu asa perisoare, dar fac si eu pt weekendul asta! Pupici

Buburuza Bubu spunea...

Uhhh ce bunatate!Trebuie sa incerc si eu!Hugs

coco spunea...

subscriu cu tine :)

Delicious Flavours spunea...

:)))) tare faza cu "legume alergatoare prin ograda"
Imi plac fff mult perisoarele, abea astept sa incerc si eu reteta ;)
Pupici

Monica spunea...

ce bine arata! in weekend cred ca fac si eu un bors cu perisoare :)

Timea spunea...

Nu am mancat niciodata bors, dar cred ca e tare gustos! Arata bine. Pup

Mihaela spunea...

Delicios, foarte bine arata!!! Un sfarsit de sapt frumos!!!

Lulu spunea...

Aaaa,nu se poate;cum sa nu stiu eu asa ceva???chiar nu am stiut si trebuie sa incerc;daca borsul e atat de bun dupa cum arata,ar trebui sa trimiti la Galati toata oala!!!
Bravo,felicitari,esti o comoara la casa omului;tu stii ca te apreciez!!!
pupici si weekend racoros!!

Alice Kitchenette spunea...

Vin eu la masa cu tine caci imi place tare muuuuult reteta, arata maxim de delicios!

JANET spunea...

Arata tare bine,dar si eu prefer borsul cu "legume alergatoare prin ograda".
O zi minunata!

Mirela Goleanu spunea...

Imi place tare mult ciorbita ta :)

Carol spunea...

Nici eu n-am facut asa perisoare. Imi imaginez insa ca trebuie sa fie gustoase. As veni si eu la tine daca as putea.
Ai idei minunate. Te admir.

Any spunea...

Ciorba si borsul de perisoare ne plac grozav.
Cu dovlecei si branza? Interesant!

Marius spunea...

Foarte buna ideea de perisoare din dovlecei cu branza de vaci, o voi pune in practica in curand. Multumim pentru reteta si frumoasa prezentare. Mult succes la provocare!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

The Wandering Oltean. Sa stii ca exact asa este,habar nu au ce pierd.
Ma bucur ca este si pe placul tau.


Kyra. Foarte bun,mai ales pe canicula aceasta.


Elena. Buna draga prietena!
Multumesc mult.
Tare ma bucur ca ti-am fost de folos,si vrei sa incerci borsul,este foarte bun.Eu prefer borsul fara carne.
Te pup si te imbratisez cu drag!
Weekend minunat iti doresc!


Mirela. Spor la treaba iti doresc,si pofta buna.Pup!


Alina Rhapsody. Imi pare bine ca-ti place.Pupici!


Antonina. Este tare buna.Pup!


Poliana. Spor la treaba iti doresc.Si sa aveti pofta.Pup!


Buburuza Bubu. Ma bucur ca este pe placul tau.Numai bine!


Coco. Multumesc mult.


Delicious Flavours. Daaaa,nu stii ce carnivori tin eu la casa.
Ma bucur ca sunt si pe placul tau.
Pupici!


Monica. Multumesc mult.Spor la treaba.


Timea. Este foarte gustos.Pup!


Mihaela. Multumesc mult.
Weekend placut!


Lulu. Cu mare drag trimit si la Galati,pentru ca este chiar foarte bun.
Iti multumesc din suflet pentru aprecieri.La fel de mult apreciez si eu tot ce faci tu.
Pupici multi!
Weekend placut!


Alice Kitchenette. Te astept,vino repejor.Pupici!


Janet. Esti din clubul alor mei.Eu prefer borsul fara carne.
Weekkend placut!


Mirela Goleanu. Multumesc mult!


Carol. Sunt chiar foarte gustoase.Ce bine ar fi daca ai putea sa vii,mi-ar face mare placere.
Iti multumesc mult pentru aprecieri.
Weekend placut!


Any. Acetsta il prefer numai eu,ai mei il prefera pe cel care contine carne.
Este buna combinatia.


Marius. Tare bine imi pare ca vrei sa incerci.Sper sa fie pe placul vostru.Spor la treaba iti doresc.
Multumesc mult.
Weekend placut iti doresc!


Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!

Fancy Cake spunea...

Foarte faina reteta! Trebuie sa o incerc!

Danutza spunea...

vai ce idee minunata ai avut cu aceste perisoare! trebuie musai sa le incerc si eu!Pupici!

Adina spunea...

Fara cusur !:)

Weekend placut !

*ELENA* spunea...

Bună draga mea,Mihaela!
Să ști că am făcut ciorba de perișoare,
îmi place cum a ieșit doar că mie perișoarele
nu mi-au ieșit așa rotunde,poate de la brânză
au ieșit puțin mai moi!
Un weekend minunat îți doresc!
Te pup și îmbrățișez cu drag!

P.S.data viitoare când le voi mai face am să pun
și puțin piept de pui sau curcan.

Simona spunea...

Ce ciorbita frumoasa ai facut.. Nu am papat niciodata, dar tare buna trebuie sa fie tare buna!!! Eu nu refuz o portie!
Pupici

Stefania spunea...

Arata nemaipomenit de bine si cred ca este foarte gustoasa pentru ca nu ar avea niciun motiv sa nu fie. Acum pe caldurile astea este foarte racoritoare si cred ca am s-o incerc si eu. Te imbratisez cu mult drag si te pup, Mihaela draga. O zi minunata iti doresc cu mult drag! :)

alinutzika spunea...

nu am mancat niciodata perisoare din dovlecei. Arata nemaipomenit! pup

Sidy spunea...

Diaaaaaaa....m-ai dat gata cu perisoarele din dovlecel !!!
Super, super ideea...
Trebuie testate neaparat !!!
Bravo tie, ai facut un bors de nota 10 cu felicitari...nici nu stiu ai tai ce bunatatea au pierdut !
Te tzuc, duminica relaxanta !

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Fancy Cake. Ma bucur ca este si pe placul tau.


Danutza. Incearc-o,ai sa vezi ce buna este.Pup!


Adina. Multumesc mult.
Weekend placut!


Elena. Buna seara draga mea!
Ce bine-mi pare ca mi-ai spus de ciorba.Sa-ti fie de bine.
Data viitoare poti sa adaugi mai mult gris,daca branza nu este foarte bine scursa.
Te imbratisez cu drag!
Weekend placut!


Simona. Multumesc mult.
Te servesc si pe tine cu mare placere.
Te pup!


Stefania. Multumesc mult,mult.Sa stii ca este foarte buna putin rece,cat sa nu doara gatul.
Pupici multi!
Te imbratisez cu drag!


Alinutzika. Multumesc mult.
Merita incercate,sunt bune.Pup!


Sidy. Multumesc foarte mult pentru aprecieri draga mea.
Habar nu au ce bunatate pierd,dar nu cred ca-i voi convinge in veci sa mai renunte la carne,macar o data pe saptamana.
Te pup!
Weekend minunat!


Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!

Licuta Marin spunea...

Nu am mancat, dar cred ca e tare delicios!!Arata tare bine!Pup!

Laura spunea...

Nu am avut ocazia sa mananc astfel de borsulet dar sigur este tare bun si arata delicios !!!
Pupici !

Oana D. spunea...

Daca-i vorba de perisoare, trec cu vederea ca nu-s din carne. Da' si dovleceii imi plac, chiar azi am executat cativa umpluti :) O seara linistita!

simplu si bun spunea...

Sunt secole de cand nu am mancat asa un bors...tatal meu era specialist la asta...Arata extraordinar! Duminica placuta iti dorim!

maria mihalache spunea...

Ei bine cu siguranta este un bors pe gustul meu .Nu am mancat niciodata perisoare de dovlecel dar cum imi place tare mult dovlecelul sunt convinsa ca borsul este un deliciu.

ophelia1983 spunea...

foarte interesanta reteta ta! imi place mult1

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Licuta Marin. Este foarte bun.Pup!


Laura. Este bun,bun.Multumesc mult.Pup!


Oana D. Sunt foarte bune,mai ales daca-ti plac dovleceii.
Imi plac dovleceii umpluti.
Numai bine!


Simplu si bun. Atunci stii despre ce vorbesc eu aici.Multumesc mult.Numai bine!


Maria Mihalache. Ma bucur mult ca este pe placul tau.Numai bine!


Ophelia1983. Multumesc mult.Pup!


Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!

Corina spunea...

Ciorba asta sigur am sa-o incerc!!! Sunt curioasa cum sunt perisoarele la gust dar eu sunt dispusa sa-mi testez papilele gustative!!!Am incredere in tine!!!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Corina. Iti multumesc mult pentru increderea acordata,nu cred ca o sa fii dezamagita.Te pup!

catkitchen spunea...

Vai , cred ca perisoarele astea sunt o grozavie !!! ;)

Gabriela spunea...

Tare as mai gusta si eu din borsul tau de legume! Arata f. bine!

TuneList - Make your site Live