Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: PAINE MARGARETA TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 martie 2012

PAINE MARGARETA


INGREDIENTE
250 ml.lapte
1 lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingura seminte de susan
60 ml.ulei
500 g.faina
2,1/2 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de doua ori pentru a fi cat mai aerata.Ingredientele se pun in cuva masinii de paine in ordinea scrisa.Se seteaza la programul framantat+dospit (eu las aluatul doar la framantat de doua ori,apoi il scot  intr-un lighean uns cu putin ulei.Il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit).
Cand aluatul si-a dublat volumul,se ia o bucata din el si se formeaza o bila care se aseaza in mijlocul unei forme rotunde.Din restul de aluat se formeaza petelele florii.Se intinde cate o bacata de aluat in forma de lipie nu foarte subtire.Se aseaza de jur imprejurul formei,petrecandu-se usor petalele unele peste altele.Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent pana-si dubleaza volumul (cuptorul cu microunde nepornit).Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte si se presara seminte de mac si seminte de susan.Se coace in cuptorul foarte bine incins,la foc potrivit pana se aureste frumos.
Este pufoasa si gustoasa.Pofta buna.

39 de comentarii:

mandala spunea...

Ce frumoasa e!

Sanda spunea...

Ma iubeste, nu ma iubeste, ma iubeste,... Gata cu petalele, le-am terminat, acum trec la mijlocul florii!

Stefy spunea...

tare bine arata painile pe care le faci!!!:) pupici!!!

Micky Apostu spunea...

Foarte frumoasa si sigur gustoasa! Te pup!

Bonjour spunea...

Ce bine arata si miroase de la Craiova. A mai ramas vreo petala?

Mihaela Negrescu spunea...

like,like,like!!am salvat reteta!eu fac paine in casa asa ca reteta ta este binevenita pentru a mai diversifica sortimentul meu de paine!Merci!Pupici!

Micul spunea...

Superba e , arata aasa de bine.
te pup si-ti doresc weekend placut.

Maria spunea...

Ce bine arata painea,ma servesc si eu cu o felie.Un sfarsit de saptamana minunat!

Alynusa spunea...

Foarte bine arata!!!!
Pupici!

Adela Zilahi spunea...

Superba margareta!! Vai ce as rupe o petala din ea! :) Pupici!

Simona spunea...

Din nou o minunatie!! Imi place cum ai asezat "petalele", voi face si eu asa data viitoare! Pupici

Anonim spunea...

De mai bine de 3 ani de cand am masina de paine nici eu n mai cumpar din comert.Nu se compara cu cea facuta in casa!Chiar astazi am facut paine dar data viitoare chiar am sa fac modelul tau ca arata taare bine!In alta ordine de idei,am ajuns la tine saptamana trecta si mi-a furat privirea cascavalul de casa.Bine,am mai vazt si alte retete pe la alte fete dar tu m-ai convins.Rezultatul?L-am facut de 3 ori pana acum si a iesit EXCEPTIONAL pt asta iti MULTUMESC!Viorica Petrovici

Dorina spunea...

Pufoasa si frumoasa . Nu am mai facut de mult paine , dar dupa vacanta , cand ma intorc la bucatareala o sa fac una ca asta .

Timea spunea...

Super frumoasa ca de obicei! hai sa facem un club de brutarese :)). pup

Marius spunea...

Imi place foarte mult modul in care se portioneaza aluatul pentru a se ajunge la margareta. Dintre retetele tale, cele de paine imi plac cel mai mult pentru ca sunt foarte utile si populare. Nu ma vad pe mine facand jeleu si crema de lamaie, dar unele retete de paine au fost foarte accesibile si le-am "operat". Fac paine numai la masina, margareta ar trebui facuta la cuptor ca sa iasa rotunda. Sau poate fac o floricica dreptunghiulara... Amuzamentul conteaza.
Salutari si weekend placut!

Daniela Addario spunea...

Hmmm, ce piinita frumoasa si delicioasa... Vreo doua petale vreau si eu... Pupici !

Cristina spunea...

Arata fff frumos! Felicitari!

Ioana V. spunea...

painica de casa e cea mai buna! si eu fac mereu!

Fancy Cake spunea...

O frumusete de paine! Si mai e si super pufoasa....

The Wandering Oltean spunea...

Una din zilele astea o sa fac si eu o paine din asta... ca sa rup gura targului :).
Cuptorul meu este electric si trebuie sa aleg o temperatura. Cam ce inseamna "cuptorul foarte bine incins,la foc potrivit" in grade?

felis spunea...

Ador aceasta paine si ti-a iesit minunat!!...

Licuta Marin spunea...

Buna tare si pufoasa la maxim!!!!Pup!

Ramona Alina spunea...

Vin si eu!pufoasã si frumoasã, pupici:)

Paradis spunea...

Hop si eu la o petala de painica.Tare faina margareta.Un weekend fain.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Mandala. Multumesc mult.O zi buna!


Sanda. Foarte bine.Te pup!


Stefy. Multumesc mult.Te pup!


Micky Apostu. Buna si pufoasa.Te pup!


Dan si Ionela Dumitru. A ramas,pentru ca am facut doua flori.Numai bine!


Fantezie in bucatarie. Ma bucur mult ca vrei sa o incerci.Pupici!


Micul. Multumesc mult.Te pup si weekend palcut!


Maria. Imi pare bine ca este pe placul tau.Weekend placut!


Alynusa. Multumesc mult.Te pup!


Adela Zilahi.Ce bine-mi pare ca-ti place.Te pup!


Simona. M-am gandit eu ca o sa-ti placa.Abia astept sa vad painica ta.Te pup!


Viorica Petrovici. Imi pare bine ca vrei sa faci painea floricica.
Foarte,foarte mult ma bucur ca-ti place si cascavalul.Cu mare placere impartasesc cu prietenii retetele mele.Weekend placut!


Dorina. Ma bucur ca este pe placul tau.Vacanta placuta!


Timea. Multumesc mult.Sa stii ca nu este o idee rea.Pupici!


Marius. Ma bucur tare mult pentru ca iti plac retetele mele de paine si pentru ca le-ai incercat.Cred ca nu ar fi rau sa faci asa o floricica.Weekend placut!


Daniela. Multumesc mult.Cate petale vrei iti ofer.Te pup!


Cristina. Ma bucur tare mult ca este pe placul tau.Multumesc.O zi buna!


Alynutzika. Asa este.Nu se poate compara cu cea din comert.Te pup!


Fancy Cake. Ma bucur mult ca-ti place.Pup!


The Wadering Oltean. Ma bucur ca vrei sa faci painea aceasta.180-200 grade la treapta a doua.Weekend placut!


Felis. Multumesc mult.Te pup!


Ramona Alina. Te astept cu drag.Pupici!


Paradis. Bine ai venit.Multumesc mult.Weekend placut!


Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!

ophelia1983 spunea...

si mie imi place painica de casa...iar acuma m-a apucat nebunia cu tesatul retetelor de tot felul1

Maria spunea...

Super pufoasa painica ta:)!!!!Like!

Dani P. spunea...

Oooo, daaa, e numai buna pentru o zi de sarbatoare !

Emily spunea...

foarte frumoasa e! Te pup scumpa mea, seara frumoasa!

Laura spunea...

Ce frumoasa este !!!

Haplea spunea...

As manca non-stop paine facuta de tine....M-ai fermecat cu fiecare paine.

Mihaela spunea...

Cum? Fara maia? Mai vazusem un blog al unei pasionate de paine, dar peste tot folosea si maia. Si cum mie mi s-a parut dificil de preparat maiaua (pentru mine) si de pastrat, am renuntat la indeea de paine la cuptor. Am mai facut la masina de paine, dar nu prea imi place cum iese si se intareste repede. Insa reteta scrisa aici mi se pare interesanta si nu pare dificil de facut. :)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ophelia1983. Esti din clubul meu daca esti fan paine de casa.Spor la treaba iti doresc.Pupici!


Mare Maria. Ma bucur ca este pe placul tau.Te pup!


Dani. Multumesc mult.Numai bine!


Emily. Multumesc mult.Te pup cu drag!


Laura. Multumesc mult.Pup!


Haplea. Multumesc mult pentru aprecieri,ma bucur nespus sa aud ca-ti plac painile mele.Numai bine!


Mihaela. Fara gram de maia.Niciodata nu fac maia la paine,si mereu imi creste foarte frumos si este pufoasa. Totul depinde de drojdie si faina,cat sunt de bune.Eu numai acasa coc painea de cativa ani,si niciodata nu s-a intamplat sa nu-mi reuseasca.Daca-i respecti termenii de crescut,este in regula.Nu trebuie grabita deloc.Numai bine!


Va multumesc pentru vizita,si va mai astept.

MONI spunea...

Acum am in masina de paine aluatul. Mai sunt 10 minute pana se termina programul si este un bot de aluat. Nu a crescut deloc. La ce am gresit? Am respectat intocmai reteta. Mi s-a parut prea multa drojdie, dar am pus totusi cat ai scris. Sunt tare curioasa daca va iesi ceva pana la urma.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Moni. Imi pare foarte rau ca nu ti-a reusit aluatul.Nici nu stiu ce sa-ti spun,poate nu este faina foarte buna.Folosesc faina cu"000".Eu las aluatul doar la framantat de doua ori,iar la crescut il pun intr-un lighean in cuptorul cu microunde nepornit.Fac paine in casa de cativa ani si nu am patit-o niciodata cu aluatul.Am multe retete de paine postate,si absolut toate sunt testate de zeci de ori.

MONI spunea...

Revin cu informatii. A iesit un aluat tare. Totusi am copt sub forma de chifle. Gustul este foarte bun, dar au iesit tari, sa spargi capul cu ele. Am folosit faina ungureasca buna, pe care o folosesc mereu. O sa mai incerc si cu alt tip de faina. Sper sa imi iasa.

MONI spunea...

Victorie!!! M-am infuriat pt ca nu mi-a iesit, asa ca am cumparat ieri faina tip 000 si am facut, dar nu la masina de paine. Am framantat aluatul pana a picurat stresina si a iesit! Au rezultat niste chifle pe care sotul le-a mancat goale. Deci, cred ca esecul a fost ori de la faina, ori masina mea de paine nu e ok. Mersi de reteta.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Moni. Bravo draga mea.Ma bucur foarte,foarte,foarte mult ca ti-a reusit aluatul.Ai vazut ce bun este?Sa stii ca am fost chiar suparata la gandul ca nu ti-a reusit din prima,si incercam sa inteleg ce nu a fost in regula.Poate o fi masina de paine sau faina asa cum spui tu.Incearca odata doar sa framanti aluatul de doua ori la ea ca sa vezi ce-ti iese,asa nu te mai chinui la framantat.Eu si aluatul de cozonac tot la masina il pun la framantat si este super fain.Ma bucur mult ca a fost pe placul familiei tale.Cu cea mai mare placere.Te pup!


Iti multumesc pentru vizita si te mai astept.

Mihaela Negrescu spunea...

Testat,probat: rezulta excelent!!Multumesc Dia!!Pupici!!p.S. Astazi am si postat-o :)

TuneList - Make your site Live