Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: INGHETATA MENTOLATA ( 1 ) TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 septembrie 2011

INGHETATA MENTOLATA ( 1 )



INGREDIENTE
3 galbenusuri
200 ml.lapte
1 lingura amidon
750 ml.frisca (30 %grasime)
200 ml.sirop de menta (sau dupa gust)
Ouale si laptele se amesteca.Se pune vasul la foc mic,si se lasa sa fiarba 1 minut (din momentul in care a inceput sa fiarba)amestecand continuu,apoi se strecoara printr-o strecuratoare cu gauri mici,pentru a indeparta eventualele cocoloase.Se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Frisca se mixeaza spuma.Se adauga compozitia de lapte cu oua,se amesteca pana se incorporeaza,apoi se adauga siropul de menta.Optional ,se poate adauga in compozitie ciocolata rasa mare.Eu am lasat-o simpla.
Se rastoarna crema intr-o caserola,si se da la congelator 10-12 ore.Eu am turnat-o intr-o forma pentru tort.
Am lasat-o peste noapte la congelator,apoi am scos-o din forma si am turnat peste ea ciocolata amaruie topita.
Am glazurat cornete si pahare pentru inghetata cu ciocolata amaruie topita la bain-marie.Am facut si pahare din ciocolata,si am galzurat si forme de napolitana (le-am taiat cu forma pentru biscuiti).

Am umplut paharele,cornetele si paharele din ciocolata cu inghetata,iar formele le-am lipit cate doua.Din cauza ca era prea cald,s-a topit putin la sedinta foto.

Sper ca o sa incercati inghetata.Este grozava.Pofta buna.















30 de comentarii:

Danutza spunea...

Vreau euuu, ca si asa s-a incalzit cam tare afara si trebuie sa ne racorim!!Pupici!

Ancuta spunea...

La noi nu mai este chiar asa de cald, dar inghetata nu o refuz :)

sarah spunea...

super!nu ai amestecat deloc in inghetata cat timp a stat la congelator?nu face ace?pup!

Sidy spunea...

Am venit si eu la un cornet delicios...
A mai ramas din bunaciunea asta ?
Te tzuc de doua ori daca si primesc....

Sara & Miki spunea...

Inghetata e binevenita oricand. Pup si week-end placut!

lia spunea...

Sant si eu prezenta la apel! mai ales cand e vorba de inghetata cu menta yumi,yumi...si ce super arata ! Am sa incerc si eu reteta.
Pupici si weekend placut!

Adela Zilahi spunea...

Pentru mine a mai ramas? Arata super bine!!!! Pup!

maya spunea...

Arata fantastic cupola ta de înghetata mentolata!
Pupici si we minunat!

TeoBucatar spunea...

Nu stiu ce gust a avut inghetata ta dar prezentarea e excelenta!Cate forme ai facut!

adnia spunea...

excelenta idee! doar ca nu mi-a mai ramas timp s-o pun in practica:( iau de la tine o portie! te pup!

alinutzika spunea...

arata super bine si sunt sigura ca e grozava! FELICITARI PT IDEI! Pupici

Licuta Marin spunea...

Delicioasa!

Georgi spunea...

Arata bestial

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Danutza. Cu drag te servesc.Te pup!

Ancuta.E buna si pe racoare.Te servesc.Pup!

Sarah. Eu evit sa fac inghetata in care sa amestec.Tot mereu uit sa scot vasul din congelator.Nu are ace deloc.Pupicei!

Sidy. A mai ramas putina.Te servesc, si apoi mai facem inca o portie.Pupici!

Sara&Miki. Asa este,eu fac inghetata si iarna.Te pup!

Lia. Bine ai venit.Te servesc,cum sa nu.Pupici si weekend minunat.

Adela Zilahi. Mai este si pentru tine.Multumesc de aprecieri.Te pup!

Maya. Multumesc mult.Te pup!

TeoBucatar. Ma bucur ca-ti place.Am facut multe forme de dragul copilei.Pupicei!

Adnia. Cu mare placere te servesc.Pup!

Alinutzika. Imi pare bine ca-ti place.Eu ador menta.Pup!

Licuta Marin. Ai mare dreptate.Te pup!

Georgi.Multumesc mult.O zi buna sa ai.

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

catkitchen spunea...

ce frumos arata , si in atatea variante ;) ... bravooo!!!!

Cora spunea...

Minunata! Trebuie incercata neaparat!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

catkitchen. Multumesc de aprecieri.Te pup!

Cora.Multumesc.Daca-ti place menta,trebuie sa o incerci.Spor la treaba.Pupici!

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

ghiocel07 spunea...

Inghetata as manca si vara si iarna. Iar daca are si menta....Prezentarea este de exceptie. Felicitari.

DiaMar-bucataria galbena spunea...

ghiocel07. Si eu la fel.Asa ca faci parte din gasca mea.Multumesc pentru aprecieri.O zi buna.

Multumesc de vizita,si te mai astept.

mihaela spunea...

super prezentarea inghetatei!vreau si eu o portie,nu am incercat niciodata varianta mentolata!
o saptamana frumoasa!

maria mihalache spunea...

Mai este si pentru mine?

Liana10 spunea...

Inghetata fara numar, mereu imi cumpar si iarna si fac vanzatoarele niste ochi!!! Faine idei de asamblare, bravo! pup

Sanda spunea...

Am sa fac si eu inghetata folosind reteta ta daca zici ca nu face ace, si eu pap inghetata tot timpul anului. Foarte faina prezentarea ta, felicitari! Te pup,
Sanda

ophelia1983 spunea...

arata chiar dragut! si ce dac s-au topit? tot bune sunt!

Tudor Elena Cristina spunea...

Esti reeeaaaaa!!!!Sa papi asa bunatate fara mineeeee!!!!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Mihaela. Multumesc mult.La urmatoarea serie(acum s-a terminat),desigur ca te servesc.Te pup!

Maria Mihalache. S-a terminat de cum am pregatit-o,dar se repeta si te servesc.Te pup!

Liana10. Atunci esti din gasca mea.Multumesc mult.Pup!

Sanda. Bun venit in gascaa celor care papa inghetata mereu.Multumesc mult.Pup!

Ophelia1983. Multumesc mult.Ai mare dreptate.Pupici!

Tudor Elena Cristina. Cand o mai prepar,te invit cu mare drag.Pupicei!

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Doinitza`s cakes spunea...

Ce bine arata ,mi-ai facut o pofta,asa topite sunt si mai apetisante,am sa fac si eu de menta n-am facut pana acum

Marius Barbu spunea...

Am vizitat cu multa placere blogul tau. Imi plac foarte mult prezentarea, fotografiile si retetele. M-am oprit la aceasta reteta de inghetata in mod subiectiv, dar tot ce am vazut este pe gustul meu. Am pus blogul tau pe lista mea si iti urez mult succes in continuare!

andrei:)) spunea...

De cand caut o reteta de inghetata care sa nu faca ace de gheata! Si mai e si de menta....super!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Marius Barbu. Iti multumesc mult pentru aprecieri.Te salut.

Andrei. Acum poti sa te apuci de treaba.

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

TuneList - Make your site Live