Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: TORT DE INGHETATA TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

joi, 25 august 2011

TORT DE INGHETATA




INGHETATA CU CIOCOLATA CU CREMA DE ROM

500 ml.frisca (30% grasime)
200 g.lapte condensat http://diamar99.blogspot.com/search/label/LAPTE%20CONDENSAT.
250 g.ciocolata cu crema de rom
Frisca foarte rece,se mixeaza spuma.Se adauga laptele condensat si se amesteca bine.La final se adauga ciocolata topita la bain-marie.Se omogenizeaza.Se da la congelator,pana cand este gata si a doua inghetata.


INGHETATA DE VANILIE
1 ou
200 ml.lapte
160 g.lapte praf
80g.zahar vanilat (daca laptele praf este dulce)
120 g.zahar vanilat (daca laptele praf nu este dulce)
500 ml.frisca (30% grasime)
Oul se bate putin,apoi se toarna peste el laptele si zaharul.Se pune vasul la foc mic si se fierbe totul 1 minut (din momentul in care incepe sa fiarba),amestecand continuu pentru a nu se prinde de vas.
Se ia vasul de pe foc,se lasa la racit,apoi se toarna lichidul in blender impreuna cu laptele praf.Se mixeaza cateva minute,apoi se strecoara pentru a scapa de eventualele cocoloase.
Frisca foarte rece,se mixeaza spuma,dupa care se toarna peste ea,putin cate putin din compozitia de lapte praf.Se amesteca bine cu o paleta.

Intr-o forma (eu am folosit forma de silicon),se toarna inghetata cu ciocolata,se niveleaza,iar deasupra se toarna inghetata de vanilie.Se niveleaza si apoi cu un betisor (eu am folosit un betisor pentru frigarui) se amesteca pentru a se obtine un aspect marmorat.

Se da la congelator 10-12 ore,apoi se scoate din forma si se orneaza dupa preferinta.Eu l-am ornat cu frisca,bomboane si ciocolata topita.Inghetata este cremoasa si fara cristale de gheata.Daca va hotarati sa-l preparati,va doresc pofta buna.












13 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Normal ca dau toti cartofii pe tortul asta!arata bestial,Dia!Te pup si o seara placuta!

Sara & Miki spunea...

La mine e cod galben de canicula, asa ca pica bine o felie de tort de inghetata.
Un sfat pentru prezentare, sa incepi cu o poza a produsului finit, ca aceea se vede unde iti apare blogul, apoi continui prezentarea normala. O seara frumoasa!

Danutza spunea...

Arata splendid si cred ca e asa de buunaaa! Seara placuta si pupici!

maria mihalache spunea...

Binevenit pe caldurile astea.
Seara frumoasa!

Ancuta spunea...

Vreau si eu o portie mare, pana nu ma topesc de la caldura asta.
O seara frumoasa!

Licuta Marin spunea...

Arata tare bine!!! Normal ca imi convine schimbul cu placinta!! Pupici!

Adela Zilahi spunea...

Oau, acea portie este a mea! Puup!

Delicii culinare spunea...

Vai ce deliciu ai facut!!! Arata senzational de bine. Banuiesc ca este delicios tortul. Mersi de vizita. Lily

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Teo. S-a facut.Te pup!
Sara&Miki. Cu mare placere.Multumesc de sfat.O seara buna.
Danutza. Este foarte bun.Te pup!
Maria.Da,intr-adevar merge de minune.Pupici!
Ancuta.Cum sa nu,cu drag.O seara buna.
Licuta.Si mie imi convine de minune.Te pup!
Adela.Sigur ca da.Pup!
Delicii culinare.Multumesc.Da,este tare bun.Pupici!
Va multumesc mult de vizita,si va mai astept.

FLORY spunea...

Racoros!pupici!

alinutzika spunea...

Arata grozav, Dia! Pai ce altceva ai mai vrea pe langa asemenea tort racoros? Eventual, un somn bun dupa...:)))))Pupici!

mia spunea...

ai tu ce ai cu inghetata eu iti scriu din spania asa ca prinde bine o felie mersi mult trebue sa fie f bun deja ma simt mai racorita viziteazama si tu zii daca te racoreste sau nu intartascon imaginacion blogspot.com

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Flory.Racoros si bun.Te pup!

Alinutzika.Ai mare dreptate.Pupici!

Mia.Cu drag te servesc.Am fost pe la tine,si voi mai veni.

Va multumesc de vizita si va mai astept.

TuneList - Make your site Live