Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: PRAJITURA CU SARLOTA TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 decembrie 2015

PRAJITURA CU SARLOTA

INGREDIENTE BLAT
5 oua
80 g.zahar
120 g.faina
20 g.cacao
4 linguri lapte
10 g.praf de copt
putina sare
Cacao,praful de copt si faina se amesteca apoi se cern.Albusurile se mixeaza cu putina sare si zaharul pana devin bezea.Se adauga galbenusurile si laptele si se amesteca usor.La final se adauga treptat compozitia de faina si se amesteca de sus in jos ca sa nu se lase.Se coace in cuptorul bine incins.
INGREDIENTE SARLOTA
2 oua
200 ml.lapte
20 g.gelatina
160 g.zahar pudra
40 g.cacao
400 ml.frisca (30%grasime)
4 linguri smantana
3 linguri lapte
esenta de vanilie si rom
Intr-un vas se pune gelatina si 200 ml.lapte rece,si se lasa la hidratat.Se adauga zaharul si ouale si se pune vasul la bain-marie.Se amesteca pana se topeste gelatina.Se adauga cacaoa cernuta si se omogenizeaza,apoi se lasa la racit.Frisca se mixeaza spuma,apoi se adauga laptele,smantana si compozitia cu gelatinaSe omogenizeaza si se adauga esenta dupa gust.
Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie.Se toarna sarlota si deasupra se pune blatul insiropat.Se da la rece cateva ore,apoi se rastoarna si se orneaza cu aveline de frisca si ciocolata rasa fin.
Pofta buna!
Am luat reteta de pe net.


10 comentarii:

Marius Barbu spunea...

Ce placere! Superba prajitura! Din pacate, ca de obicei, numai inghitituri virtuale in sec. :))
Sarbatori Fericite!
Toate cele bune!

Maria Udrea spunea...

Ce-mi place prajitura ta!
N-am mai mancat de mult sarlota.

Marius Barbu spunea...

Sarbatori fericite, Mihaela!
Am o curiozitate: de la ce vine Mar din DiaMar? Mi-ar face placere sa stiu.
Iti doresc multa sanatate si toate cele bune!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Multumesc mult Marius.
Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi tie.
Numele blogului vine de la numele copilei mele.O cheama Diana Maria
De aici Dia-Diana si Mar-Maria.
Sanatate maxima si numai bine.

Marius Barbu spunea...

Si eu iti multumesc pentru raspuns. Eram curios pentru ca pe copiii mei ii cheama Diana si Mario. DiaMar corespunde cu inceputul numelui lor.
Salutari si un sfarsit de an excelent iti doresc!

Marius Barbu spunea...

Draga Mihaela,
Cu ocazia trecerii peste ani iti doresc multa sanatate, belsug in casa, realizarea tuturor dorintelor si o viata fara griji.
AN NOU FERICIT!

Lubita Iancu spunea...

Mmmm ce-mi place prajiturica ta!!
Pup Mihaela si-ti doresc un an plin de bucurii,satisfactii si multa,multa sanatate!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Marius Barbu Multumesc mult.
Sa ai un an frumos impreuna cu cei dragi tie.


Lubita Iancu Multumesc. Un an bun sa ai.
Pup cu drag!

Luiza spunea...

Ce prajitura grozava, stiu ca pe vremuri imi placea mult sarlota, ce bune erau dulciurile de atunci facute cu frisca naturala.
Ai un blog cu retete apetisante, am aruncat un ochi si la retetele tale de inghetata! :)
Spor la bucatarit!

Meea Trif spunea...

Fooarte buna prajitura !!

http://delightsts.blogspot.ro/

TuneList - Make your site Live