Blogger Widgets DiaMar-bucataria galbena: BRANZA TOPITA CU SMANTANA TuneList - Make your site Live
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 26 octombrie 2011

BRANZA TOPITA CU SMANTANA



INGREDIENTE
1 l.lapte
1 kg.branza de vaci scoapta
3 oua
200 g.unt
400 ml.smantana
1,1/2 lingurita bicarbonat
sare dupa gust
Untul se lasa la temperatura camerei.Se pune laptele la fiert,cand da in clocot se adauga branza si se amesteca continuu 5 minute,apoi se pune la scurs in tifon si se lasa cateva ore.Se toaca apoi prin masina de tocat carne.
Branza macinata se amesteca bine cu untul,ouale,sare dupa gust si bicarbonatul nestins,apoi se lasa la macerat 7 ore in frigider.Dupa acest timp se rastoarna compozitia intr-o oala cu fundul dublu ,se pune la foc mic si se amesteca continuu cu lingura de lemn pana devine o pasta fluida. fara boturi.Se ia vasul de pe foc,se adauga smantana,se portiveste de sare si se omogenizeaza.
Se toarna in forme si se lasa sa se raceasca bine,apoi se acopera si se da la frigider.Ca sa fie diversificata am impartit compozitia in trei.O parte am amestecat-o cu sunca taiata cubulete,o parte am amestecat-o cu un ardei rosu taiat cubulete,iar o parte am lasat-o simpla.Este foarte buna si stii exact ce contine.Pofta buna.











32 de comentarii:

Fancy Cake spunea...

Excelenta!

Danutza spunea...

Super! E foarte sanatoasa! Eu nu prea mananc branza topita, insa din asta facuta in casa chiar as papa!

Livia spunea...

Ce bine arata, sigur e un deliciu 100% natural!

fantezie in bucatarie spunea...

fooooarte interesant!!!e bine de stiut!!Ai mei o mai manaca pe cea din comert...acum gata o gatim in casa pe cea sanatoasa!!Merci !!Pupici!!

maya spunea...

Foarte interesanta reteta ca nu e cu oua cude! Merci, am notat-o si o voi studia! Pupici :*

VIVIANA spunea...

trebuie sa recunosc ca nu am facut niciodata...dar cat de curand o sa incerc! ms de idee!

Georgi spunea...

f interesanta!!pup!

Licuta Marin spunea...

Ce buna trebuie sa fie!!!Notat!Pup!

Diana Ursache spunea...

Super tare!!!!! Nu m-as fi gandit sa fac asa ceva in casa..si modul cum prezinti tu pare sa fie asa de usor. Cred ca e delicioasa si clar am sa incerc si eu sa fac! :*

Andreea Elena spunea...

imi place tare mult branza topita. ce ne-ai mai incantat cu asa bunatate! :*

TeoBucatar spunea...

Un pic e de munca dar cum zici tu, macar stii ce contine!Pupici!

Simona spunea...

Am vrut sa incerc si eu odata... si am tot cautat retete pana am renuntat ptr ca nu .. pareau reale. Acum m-ai convins! Iti voi fura reteta si voi incerca si eu, ca na.. n`am eu o micuta mofturoasa, dar am un barbat fitos! Pupici

Daniela spunea...

Interesanta reteta, dar brinzica scoapta de unde sa fur eu, doar acasa faceam ca erau vecini care aveau vacuta.... Ufff, cit imi lipsesc astea aici, iar cu laptele din comert fara grasime, nu se poate face nimic... Ce mi-as baga dintii intr-o feliuta... Pupici !!!

Marius Barbu spunea...

Impresionant, deci asa se face branza topita in casa. Am salvat pagina, ar fi pacat sa se piarda reteta. Multumim!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Fancy Cake. Multumesc mult.O zi buna.

Danutza. Daca o faci tu sigur o sa-ti placa.Te pup!

Livia. Multumesc.Este tare buna intr-adevar.O zi buna sa ai.

Fantezie in bucatarie. Ma bucur ca este pe placul tau.Te pup!

Maya. Nici mie nu-mi plac ouale crude.Cu mare placere.Pupici!

Viviana. Spor la treaba iti doresc.O zi minunata.

Georgi. Este bine ca-ti place.Pupici!

Licuta Marin. Foarte buna,poate o vei incerca si tu.Te pup!

Diana Ursache. Imi pare bine ca iti place si tie.Daca o incerci sa-mi spui si mie daca ti-a placut.Te pup!

Andreea Elena. Ma bucur ca este pe placul tau.Cu mare placere.Te pup!

TeoBucatar. Este putin de munca dar rezultatul este pe masura.Pupicei!

Simona. Ma bucur ca te-am convins sa o incerci.Te rog sa-mi spui daca i-a placut mofturosului tau.Te pup!

Daniela. Imi pare tare rau ca nu poti sa o prepari si tu.Cu mare drag te-as servi si cu mai multe felii.Te pup!

Marius Barbu. Ma bucur ca este pe gustul vostru.Foarte bine ca ai salvat-o.Cu mare placere.O zi buna va doresc.

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Dana Cristea spunea...

imi plac la nebunie preparatele tale, felicitari, pe mine m-ai convin inca de cand am vazut cascavalul facut de tine, inca nu l-am incercat dar e pe lista, pupici :*

DANI spunea...

Ei, nu m-as fi gindit niciodata, ca merge facuta brinza topita in casa !!!
Reteta asta a fost o surpriza placuta .

alinutzika spunea...

foarte buna! Si eu am facut zilele trecute, dar simpla si fara smantana. Cred ca asa cum ai facut-o tu e si mai buna.Pup

Oana D. spunea...

Dupa cat de bine arata trebuie sa fie delicioasa, intr-adevar!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Dana Cristea. Imi pare bine ca-ti place ceea ce vezi la mine,si iti multumesc pentru asta.Te pup!

Dani. Ma bucur ca este pe placul tau.Te pup!

Alinutzika. Este buna intr-adevar.Pupici!

Oana S. Este foarte gustoasa.O zi buna iti doresc.

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

maria mihalache spunea...

Minunata pentru micul dejun.
Seara frumoasa!

Brindusa spunea...

Minunata reteta! O s-o incerc si eu, mai ales ca noua ne place branza topita, dar nu cumpar pt ca cea din comert contine numai E- uri.

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Maria Mihalache. Diana mea o mananca mereu,nu numai la micul dejun.O zi buna iti doresc.

Brandusa. Ma bucur ca este pe placul tau.Din acelasi motiv nu cumpar nici eu.O zi minunata sa ai.

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

andrei:)) spunea...

Multumim de reteta! Cred ca e o idee buna si de luat la pachet.

ramona spunea...

buna,as dori sa incerc si eu reteta ta,insa ce branza folosesti?mersi pt reteta!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Andrei. Cu mare placere.Salutari.

Ramona. Buna.Folosesc branza de vaci cumparata de la tarani din piata(sa fie grasa si scursa bine).Cu mare placere.

Va multumesc de vizita,si va mai astept.

mona spunea...

FF. interesanta reteta!!! Si eco!!

irinaririna spunea...

Dia eu am pierdut reteta pe care o aveam! Asa ca.... ti-o fur pe a ta! Intr-o saptamana maxim doua.... o am si pe masa! Multumesc.

alinainbucatarie spunea...

Dia nu cred ca mai e nevoie sa iti spun ca arata delicios...e o adevarata portie de sanatate , pe cuvant nu altceva. cu siguranta o voi incerca si eu ca poate papa si piciul meu...dar am si eu intrebare : branza scoapta este aceeasi cu branza proaspata ( dulce)? acum te las ca vreau sa trag o privire si la vestitul cascaval...poopicei

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Mona. Multumesc mult.O zi buna.


Irinaririna. Ma bucur tare mult ca vrei sa o incerci.Sper sa fie pe placul tau.Pup!


Alinainbucatarie. Ma bucur ca este pe gustul tau.Eu cred ca o sa-i placa si puiutului tau drag,dar mai bine incerci.Este acelasi lucru cu branza dulce de vaci.Branza scoapta inseamna branza foarte,foarte bine scursa de zer.Te pup!


Va multumesc de vizita,si va mai astept.

Sidy spunea...

O idee minunata ! Gustul excelent si ce conteaza cel mai mult, e facuta in casa !
Bravo tie Miha !
Am si eu o reteta care,,,,seamana foarte mult, atata doar ca a mea s-a intarit oleaca mai mult...
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/09/branza-topita-facuta-in-casa.html
O reteta veche de tot.
Te tzuc cu mare drag !

Anonim spunea...

Buna ziua. Am incercat-o si ne-a placut gustul, dar nu a avut o textura fina si avea bulte bitute de branza netopite. La inceput mi s-a topit untul si branza ramanea inca tare iar la un moment dat a inceput sa se omogenizeze dar nu complet. Nu stiu exact timpul cat am tinut-o pe foc. Stiti care ar fi motivul?

TuneList - Make your site Live