INGREDIENTE ALUAT
2 oua
250 ml.lapte
1 lingurita sare
80 g.zahar
80 g.unt topit
1 lingurita coaja de portocala
4 linguri ulei
560-580 g.faina
3 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de trei ori pentru a fi cat mai aerata.Ingredientele se pun in cuva masinii de paine,apoi se seteaza la programul framantat si dospit.Eu las aluatul la framantat de trei ori,apoi il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.
INGREDIENTE UMPLUTURA
nuca de cocos
cacao
esenta de rom
esenta de cafea
zahar
lapte
Se pregateste atata umplutaura cata se doreste.Se amesteca nuca, nuca de cocos,cacaua,esenta si zaharul,apoi se adauga lapte pana cand se ajunge la consistenta dorita.
Se intinde aluatul si se toarna umplutura,apoi se ruleaza cat mai strans.Se taie cu ata rulouri,si se aseaza in tava.Se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.Se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte si se presara cu zahar.Se coace in cuptorul incins bine,la foc potrivit.
Este pufoasa si aromata.
Pofta buna!
,,NICI UN LUCRU IMPORTANT NU A FOST VREODATA REALIZAT FARA PASIUNE"
Georg Wilhelm Friedrich Hegel
Totalul afișărilor de pagină
928,097
miercuri, 23 octombrie 2013
vineri, 11 octombrie 2013
SALATA DE VINETE CU PIEPT DE PUI
INGREDIENTE
4 vinete coapte
2 linguri maioneza
1 piept de pui mic
2 cepe verzi
sare dupa gust
Carnea se taie cubulete mici si se inabusa in 2 linguri de ulei,sare dupa gust si putina apa.Vinetele se toaca,se adauga ceapa taiata marunt,maioneza si carnea.Se omogenizeaza bine.Dupa gustul fiecaruia se mai poate adauga ulei si sare.
Pofta buna!
4 vinete coapte
2 linguri maioneza
1 piept de pui mic
2 cepe verzi
sare dupa gust
Carnea se taie cubulete mici si se inabusa in 2 linguri de ulei,sare dupa gust si putina apa.Vinetele se toaca,se adauga ceapa taiata marunt,maioneza si carnea.Se omogenizeaza bine.Dupa gustul fiecaruia se mai poate adauga ulei si sare.
Pofta buna!
joi, 3 octombrie 2013
PRAJITURA CU BRANZA SI CACAO
INGREDIENTE BLAT
5 oua
12 linguri ulei
12 linguri zahar
12 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura cacao
10 g.praf de copt
putia sare
INGREDIENTE UMPLUTURA
800 g.branza de vaci
7 linguri de zahar
3 oua
150 g.stafide
3 linguri amidon
1 lingura gris
coaja de lamaie
1 lingurita praf de copt
putina sare
Se amesteca toate la un loc.
Faina,cacaua si praful de copt se amesteca,apoi se cern.Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea.Se adauga laptele,uleiul si faina amestecand bine dupa fiecare.Se tapeteza o tava cu hartie pentru copt,care se unge cu putin unt.Se toarna o parte din compozitia pentru blat.Se intinde deasupra branza,apoi se acopera cu restul de compozitie pentru blat.Se coace in cuptorul bine incins.Se lasa sa se raceasca,apoi se pudreaza.
Pofta buna!
Am luat reteta de pe internet.
5 oua
12 linguri ulei
12 linguri zahar
12 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura cacao
10 g.praf de copt
putia sare
INGREDIENTE UMPLUTURA
800 g.branza de vaci
7 linguri de zahar
3 oua
150 g.stafide
3 linguri amidon
1 lingura gris
coaja de lamaie
1 lingurita praf de copt
putina sare
Se amesteca toate la un loc.
Faina,cacaua si praful de copt se amesteca,apoi se cern.Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea.Se adauga laptele,uleiul si faina amestecand bine dupa fiecare.Se tapeteza o tava cu hartie pentru copt,care se unge cu putin unt.Se toarna o parte din compozitia pentru blat.Se intinde deasupra branza,apoi se acopera cu restul de compozitie pentru blat.Se coace in cuptorul bine incins.Se lasa sa se raceasca,apoi se pudreaza.
Pofta buna!
Am luat reteta de pe internet.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)