INGREDIENTE
3 kg.caise
1 kg.zahar
Caisele curatate de samburi se amesteca bine cu zaharul,apoi se pune vasul la foc mic 15-20 minute.Se ia vasul de pe foc,si se trece compozitia printr-o strecuratoare pentru a indeparta pielita fructelor.
Pasta obtinuta se rastoarna intr-un vas cu fundul dublu.Se pune la fiert la foc puternic (asa isi mentine culoarea frumoasa),si se lasa pana scade si se ingroasa.In timpul fierberii se acopera oala cu un prosop (nu capac,pentru ca nu iese aburul),altfel sare in toate directiile posibile.Se rastoarna intr-o forma,apoi se lasa la racit.Eu am turnat-o in forma mea draga,apoi am asezat forma intr-o oala de marimea ei,pentru ca sa se mentina si sa nu se lateasca cu totul.Se tine la frigider pana se intareste foarte,foarte bine,apoi se da la congelator o ora.Se pastreaza la frigider,altfel se inmoaie si isi pierde forma.Nefiind sterilizata nu se poate pastra timp indelungat.
Este grozav de gustoasa.Pofta buna!