INGREDIENTE
1 ceapa potrivita
1/2 ardei gras rosu
5 catei de usturoi
1 conserva de rosi taiate in suc propriu-450 g.
150 ml.suc de rosii
1/2 lingurita oregano
1/4 lingurita maghiran
1/4 lingurita busuioc
1/2 lingurita boia dulce
2 linguri ulei
3 oua
sare dupa gust
Ceapa se rade pe razatoarea mica.Usturoiul se piseaza.Ardeiul se taie marunt.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Se adauga apoi ceapa,ardeiul,usturoiul,sarea si cateva linguri de suc de rosii,si se lasa la inabusit cateva minute.Se adauga apoi boiaua,rosiile cu tot cu suc,condimentele si sucul de rosii.Se acopera tigaia si se lasa la fiert la foc mic15-20 minute.Se sparg ouale in sosul de rosii,se acopera vasul si se lasa la fiert pana cand ajung la consistenta dorita.Se servesc calde pe pat de mamaliga.
Pofta buna!