INGREDIENTE
3 galbenusuri
200 ml.lapte
1 lingura amidon
750 ml.frisca (30 %grasime)
200 ml.sirop de menta (sau dupa gust)
Ouale si laptele se amesteca.Se pune vasul la foc mic,si se lasa sa fiarba 1 minut (din momentul in care a inceput sa fiarba)amestecand continuu,apoi se strecoara printr-o strecuratoare cu gauri mici,pentru a indeparta eventualele cocoloase.Se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Frisca se mixeaza spuma.Se adauga compozitia de lapte cu oua,se amesteca pana se incorporeaza,apoi se adauga siropul de menta.Optional ,se poate adauga in compozitie ciocolata rasa mare.Eu am lasat-o simpla.
Se rastoarna crema intr-o caserola,si se da la congelator 10-12 ore.Eu am turnat-o intr-o forma pentru tort.
Am lasat-o peste noapte la congelator,apoi am scos-o din forma si am turnat peste ea ciocolata amaruie topita.
Am glazurat cornete si pahare pentru inghetata cu ciocolata amaruie topita la bain-marie.Am facut si pahare din ciocolata,si am galzurat si forme de napolitana (le-am taiat cu forma pentru biscuiti).
Am umplut paharele,cornetele si paharele din ciocolata cu inghetata,iar formele le-am lipit cate doua.Din cauza ca era prea cald,s-a topit putin la sedinta foto.
Sper ca o sa incercati inghetata.Este grozava.Pofta buna.
Vreau euuu, ca si asa s-a incalzit cam tare afara si trebuie sa ne racorim!!Pupici!
RăspundețiȘtergereLa noi nu mai este chiar asa de cald, dar inghetata nu o refuz :)
RăspundețiȘtergeresuper!nu ai amestecat deloc in inghetata cat timp a stat la congelator?nu face ace?pup!
RăspundețiȘtergereAm venit si eu la un cornet delicios...
RăspundețiȘtergereA mai ramas din bunaciunea asta ?
Te tzuc de doua ori daca si primesc....
Inghetata e binevenita oricand. Pup si week-end placut!
RăspundețiȘtergereSant si eu prezenta la apel! mai ales cand e vorba de inghetata cu menta yumi,yumi...si ce super arata ! Am sa incerc si eu reteta.
RăspundețiȘtergerePupici si weekend placut!
Pentru mine a mai ramas? Arata super bine!!!! Pup!
RăspundețiȘtergereArata fantastic cupola ta de înghetata mentolata!
RăspundețiȘtergerePupici si we minunat!
Nu stiu ce gust a avut inghetata ta dar prezentarea e excelenta!Cate forme ai facut!
RăspundețiȘtergereexcelenta idee! doar ca nu mi-a mai ramas timp s-o pun in practica:( iau de la tine o portie! te pup!
RăspundețiȘtergerearata super bine si sunt sigura ca e grozava! FELICITARI PT IDEI! Pupici
RăspundețiȘtergereDelicioasa!
RăspundețiȘtergereArata bestial
RăspundețiȘtergereDanutza. Cu drag te servesc.Te pup!
RăspundețiȘtergereAncuta.E buna si pe racoare.Te servesc.Pup!
Sarah. Eu evit sa fac inghetata in care sa amestec.Tot mereu uit sa scot vasul din congelator.Nu are ace deloc.Pupicei!
Sidy. A mai ramas putina.Te servesc, si apoi mai facem inca o portie.Pupici!
Sara&Miki. Asa este,eu fac inghetata si iarna.Te pup!
Lia. Bine ai venit.Te servesc,cum sa nu.Pupici si weekend minunat.
Adela Zilahi. Mai este si pentru tine.Multumesc de aprecieri.Te pup!
Maya. Multumesc mult.Te pup!
TeoBucatar. Ma bucur ca-ti place.Am facut multe forme de dragul copilei.Pupicei!
Adnia. Cu mare placere te servesc.Pup!
Alinutzika. Imi pare bine ca-ti place.Eu ador menta.Pup!
Licuta Marin. Ai mare dreptate.Te pup!
Georgi.Multumesc mult.O zi buna sa ai.
Va multumesc de vizita,si va mai astept.
ce frumos arata , si in atatea variante ;) ... bravooo!!!!
RăspundețiȘtergereMinunata! Trebuie incercata neaparat!
RăspundețiȘtergerecatkitchen. Multumesc de aprecieri.Te pup!
RăspundețiȘtergereCora.Multumesc.Daca-ti place menta,trebuie sa o incerci.Spor la treaba.Pupici!
Va multumesc de vizita,si va mai astept.
Inghetata as manca si vara si iarna. Iar daca are si menta....Prezentarea este de exceptie. Felicitari.
RăspundețiȘtergereghiocel07. Si eu la fel.Asa ca faci parte din gasca mea.Multumesc pentru aprecieri.O zi buna.
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita,si te mai astept.
super prezentarea inghetatei!vreau si eu o portie,nu am incercat niciodata varianta mentolata!
RăspundețiȘtergereo saptamana frumoasa!
Mai este si pentru mine?
RăspundețiȘtergereInghetata fara numar, mereu imi cumpar si iarna si fac vanzatoarele niste ochi!!! Faine idei de asamblare, bravo! pup
RăspundețiȘtergereAm sa fac si eu inghetata folosind reteta ta daca zici ca nu face ace, si eu pap inghetata tot timpul anului. Foarte faina prezentarea ta, felicitari! Te pup,
RăspundețiȘtergereSanda
arata chiar dragut! si ce dac s-au topit? tot bune sunt!
RăspundețiȘtergereEsti reeeaaaaa!!!!Sa papi asa bunatate fara mineeeee!!!!
RăspundețiȘtergereMihaela. Multumesc mult.La urmatoarea serie(acum s-a terminat),desigur ca te servesc.Te pup!
RăspundețiȘtergereMaria Mihalache. S-a terminat de cum am pregatit-o,dar se repeta si te servesc.Te pup!
Liana10. Atunci esti din gasca mea.Multumesc mult.Pup!
Sanda. Bun venit in gascaa celor care papa inghetata mereu.Multumesc mult.Pup!
Ophelia1983. Multumesc mult.Ai mare dreptate.Pupici!
Tudor Elena Cristina. Cand o mai prepar,te invit cu mare drag.Pupicei!
Va multumesc de vizita,si va mai astept.
Ce bine arata ,mi-ai facut o pofta,asa topite sunt si mai apetisante,am sa fac si eu de menta n-am facut pana acum
RăspundețiȘtergereAm vizitat cu multa placere blogul tau. Imi plac foarte mult prezentarea, fotografiile si retetele. M-am oprit la aceasta reteta de inghetata in mod subiectiv, dar tot ce am vazut este pe gustul meu. Am pus blogul tau pe lista mea si iti urez mult succes in continuare!
RăspundețiȘtergereDe cand caut o reteta de inghetata care sa nu faca ace de gheata! Si mai e si de menta....super!
RăspundețiȘtergereMarius Barbu. Iti multumesc mult pentru aprecieri.Te salut.
RăspundețiȘtergereAndrei. Acum poti sa te apuci de treaba.
Va multumesc de vizita,si va mai astept.