luni, 19 septembrie 2011

ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI STAFIDE


INGREDIENTE
10 ardei grasi
1 cana orez
1/2 cana stafide
4 cepe potrivite
2 linguri bulion
1 legatura marar
sare,cimbru,piper-dupa gust
4 linguri ulei


Ardeii se spala si se curata de cotoare si seminte.Orezul se spala si se pune la inmuiat in apa fierbinte,2 ore.

Ceapa se curata,se taie marunt,si se inabusa in ulei si putina apa.Se adauga orezul scurs,si se mai calesc impreuna cateva minute.Se ia vasul de pe foc,se adauga stafidele,mararul ,1 lingura de bulion,cimbru,piper si sare.Se omogenizeaza bine compozitia.
Se umplu ardeii ,se aseaza intr-o oala,se toarna apa pana aproape sa-i acopere.Se amesteca in apa 1 lingura de bulion si 2 linguri ulei,se aseaza o farfurie peste ardei,ca sa nu se ridice la fiert,si se dau la cuptor la foc mic pana cand fierb. 
Sunt foarte buni.Se servesc presarati cu marar sau cu smantana.Daca va hotarati sa-i preparati,va doresc Pofta buna.







21 de comentarii:

  1. Eu am papat sarmale cu asemenea compozitie: super bune! Si e o idee buna pentru post! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar nu am gustat asa ceva inca! interesant!

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am avut ocazia sa gust ardei cu stafide dar sigur sunt deliciosi.arata tare bine si sunt foarte potriviti pentru zilele de post si nu numai.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  4. Dia sa sti ca nu am mancat niciodata asa ceva.
    Arata tare, tare fain !Si de gust...ce sa mai zic...
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  5. nici eu n-am mancat niciodata...dar asta e un bun motiv sa incerc! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Combinatia ata înca nu am încercat-o! Cred ca sotului nu i-ar place din cauza stafidelor. Si din strudelul cu brînza dulce le scoate pe marginea farfuriei :D
    Mie îmi plac stafidele!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. O combinatia interesanta, nici eu nu am incercat dar cu siguranta, sunt foarte buni! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Trimite-ne sa gustam ca noi nu am facut cu stafide sa vedem cum e :)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac stafidele!!! Cred ca au fost tare buni! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte buni sunt !farfuria aia arata tare apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesanta combinatia! Nu am mancat niciodata, asa ca ma servesc acum..:)) Pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Danutza. Inca nu am testat sarmale,dar incerc.Pup!

    Ophelia1983. Poate ii vei incerca.O zi buna.

    Sarah. Daca iti plac stafidele,atunci trebuie sa-i incerci.Pupici!

    Sidy. Incearca-i,sunt tare buni.Te pup!

    Adnia.Daca ii vei prepara,te rog sa-mi spui daca ti-au placut.Te pup!

    Maya.Sunt doar pentru mine.Ai mei sunt la fel,nu papa stafide.Pupici!

    Adela Zilahi. Da,sunt gustosi.Te pup!

    TeoBucatar. Trimit,cum sa nu.Pupicei!

    Licuta Marin. Si mie imi plac mult stafidele,de aceea i-am preparat.Pup!

    Pansy. Ma bucur ca-ti plac.Multumesc pentru aprecieri.Poate ii incerci.Te pup!

    Alinutzika. Cu drag te servesc.Pupici!

    Va multumesc mult de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  13. Super compozitia.. si cand e post mama mai pune nuci macinate.. ii da gustul de carne.. demential! Mi-ai facut pofta!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Antonia S. Stiu despre ce vorbesti tu.Cu nuci facea bunica mea.Super gust.Te pup!

    Alice. Multumesc mult.Pupici!

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fooooarte frumos blog! Multa bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca sunt tare buni. Ardei umpluti cu orez nu am mai incercat dar ar fi o excelenta reteta de post.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce retete inedite si ce idei faine ai, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  18. Georgi. Multumesc frumos.O zi buna iti doresc.

    Oana D. Sunt grozav de buni.Poate ii vei incerca.O zi buna sa ai.

    Liana 10. Multumesc pentru aprecieri.Te pup!

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi place propunerea culinara, este accesibila si se poate incerca, etapele sunt usor de urmarit. O voi face chiar eu ca sa imi surprind sotia! Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  20. Este un preparat mai vechi .Prima data l-am gustat preparat de bunica prin anii 1960 alaturi de alte delicarese ale vremii gen pilaf cu prune sau mancare de gutui.De abia astept sa-l pregatesc!

    RăspundețiȘtergere