INGREDIENTE
500 ml.frisca
300g.lapte condensat
1 lingura zahar pudra vanilat
100 g.ciocolata amaruie
Ciocolata se topeste la bain marie.Se taie patru fasii de hartie pentru copt de latimea tavii in care se pregateste inghetata.Se intinde ciocolata pe hartie si se da la frigider pana cand se intareste.50 ml.frisca se amesteca bine cu zaharul vanilat si laptele condensat,apoi se adauga putin cate putin peste frisca ramasa mixata spuma.Se omogenizeaza.
Se tapeteaza forma cu folie alimentara.Se toarna un strat de crema.Peste crema o fasie de ciocolata.Ultimul strat este de crema.Se da la congelator 10-12 ore.
Pofta buna!
Bună dragă,Mihaela!
RăspundețiȘtergereArată bestial înghețata...am furat rețeta și
o voi încerca și eu!Mulțumesc pentru floricelele
din ciocolată,nu știeam cum se fac!
O săptămână minunată și răcoroasă îți doresc!
Te pupic cu mare drag!
Intr-adevar, inghetata este binevenita pe caldurile astea. Foarte reusita inghetata ta, ca de obicei.
RăspundețiȘtergereSalutari si iti doresc toate cele bune!
Ce idee grozavă cu fâșiile acelea de ciocolată în interior! Mi-ar fi plăcut să văd o felie tăiată. Probabil n-ai mai apucat să o pozezi, s-a terminat prea repede!
RăspundețiȘtergereMa inscriu si eu la o portie, astazi e taree cald la noi si ar merge o inghetata delicioasa :)
RăspundețiȘtergereTe pup :*
Cum sa lipsesc la asa ceva?!
RăspundețiȘtergereDaca-i vara, servim la tine inghetata :) Merci, Mihaela !
RăspundețiȘtergereCe idee buna pentru zilele caniculare!
RăspundețiȘtergereOh, what a nice cake for the weekend. Thank you for the recipe!
RăspundețiȘtergereHappy days
Elisabeth
Imi place mult,mult inghetata dar mananc foarte putin,dar pe a ta as manca-o toata chiar daca anunt salvarea!!
RăspundețiȘtergerePup draga mea!