luni, 8 iunie 2015

INGHETATA VIENETTA



INGREDIENTE
500 ml.frisca
300g.lapte condensat
1 lingura zahar pudra vanilat
100 g.ciocolata amaruie
Ciocolata se topeste la bain marie.Se taie patru fasii de hartie pentru copt de latimea tavii in care se pregateste inghetata.Se intinde ciocolata pe hartie si se da la frigider pana cand se intareste.50 ml.frisca se amesteca bine cu zaharul vanilat si laptele condensat,apoi se adauga putin cate putin peste frisca ramasa mixata spuma.Se omogenizeaza.

Se tapeteaza forma cu folie alimentara.Se toarna un strat de crema.Peste crema o fasie de ciocolata.Ultimul strat este de crema.Se da la congelator 10-12 ore.
Pofta buna!


9 comentarii:

  1. Bună dragă,Mihaela!
    Arată bestial înghețata...am furat rețeta și
    o voi încerca și eu!Mulțumesc pentru floricelele
    din ciocolată,nu știeam cum se fac!
    O săptămână minunată și răcoroasă îți doresc!
    Te pupic cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, inghetata este binevenita pe caldurile astea. Foarte reusita inghetata ta, ca de obicei.
    Salutari si iti doresc toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce idee grozavă cu fâșiile acelea de ciocolată în interior! Mi-ar fi plăcut să văd o felie tăiată. Probabil n-ai mai apucat să o pozezi, s-a terminat prea repede!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma inscriu si eu la o portie, astazi e taree cald la noi si ar merge o inghetata delicioasa :)

    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca-i vara, servim la tine inghetata :) Merci, Mihaela !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce idee buna pentru zilele caniculare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Oh, what a nice cake for the weekend. Thank you for the recipe!
    Happy days
    Elisabeth

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place mult,mult inghetata dar mananc foarte putin,dar pe a ta as manca-o toata chiar daca anunt salvarea!!
    Pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere