miercuri, 7 august 2013

TARTA RUSTICA UMPLUTA CU PEPENE ROSU

INGREDIENTE ALUAT
250-270 g.faina
130 g.unt la temperatura camerei
100 ml.apa calduta
40 g.zahar pudra
1 lingurita mica praf de copt
3 pliculete zahar vanilat
putina sare
Se framanta un aluat care se tine la rece 1 ora.
INGREDIENTE UMPLUTURA
600 g.pepene rosu
3-4 linguri zahar pudra
2-3 linguri amidon
Amidonul se dizolva in suc de pepene.Pepenele se curata de seminte si se taie cuburi.Se amesteca bine cu zaharul si se pune la fiert 2-3 minute,apoi se adauga amidonul si se amesteca continuu pana cand se ingroasa compozitia.
Se intinde aluatul si se tapeteaza o forma pe toata suprafata,fara a taia surplusul.Se toarna umplutura si se trage aluatul deasupra.Se coace in cuptorul bine incins pana se rumeneste.Se lasa la racit in forma.
Pofta buna!

31 de comentarii:

  1. Ce tarta frumoasa si aromata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul trecut am gustat in Milos o placinta dulce cu pepene rosu. E o specialitate locala si ei o fac fara aluat, amesteca faina cu pepenele si in loc de zahar folosesc miere. Iar deasupra o crusta de susan. Cred, ca placinta ta seamana mult cu reteta din Ciclade :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar ne-ai facut o surpriza! Intotdeauna am crezut ca pepenele rosu nu prea poate fi combinat cu alte ingrediente, dar iata ca se poate! As fi foarte curios sa mananc asa ceva.

    Multumim, ca de obicei, pentru aceasta reteta originala si pentru frumoasa prezentare! Iti dorim multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună scumpa mea Mihaela!
    Ești fenomenală... știeam că pepenele se mănâncă așa simplu sau făcut dulceața dar în prăjituri nu știeam!
    Sincer mi-ai făcut poftă!
    Îți doresc o seară răcoroasă și un sfârșit de săptămână cât mai plăcut!
    Sănătate multă scumpa mea!
    Mii de pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am mancat niciodata pepene rosu copt!
    Ce bine arata!
    Sa ai o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci nu pot sa cred , cu lubenita ? Trebuie sa fie tare gustoasa si aromata !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Reteta este geniala. bravo!!! :-*

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce reteta inedita si ce tarta aratoasa! Deja imi ploua in gura! Arata incredibil, ca sa nu mai spun de combinatia de ingrediente! Superb, felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Uauuuu, arata minunat !!!
    Tare as papa o bucatica :)

    RăspundețiȘtergere
  10. de asa ceva chiar nu auzisem! bravos!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pepene la gratar am probat dar tarta???O idee tare faina! pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Super tarta! Arata nemaipomenit! Cred ca e foarte buna!:D pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Bună, Mihaela dragă.
    Din nou ne-ai intâmpinat cu o tartă nemaipomenit de apetisantă şi sunt convinsă că este extrem de delicioasă. Eu nu am mâncat niciodată pepene verde în tarte sau alte preparate, în schimba am făcut gem de pepene verde şi este foarte delicios. Îţi mulţumesc foarte mult pentru idei şi pentru reţete.
    Te îmbrăţişez cu mult drag.
    O seară minunată şi-o nouă săptămână excelentă îţi doresc, draga mea! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Este minunat;cat de frumos arata!!nu vrei sa fiu si eu copilul tau,ca tare multe bunatati as papa la tine??!!!
    Pup draga mea si sanatate maxima!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte bine arata. Sunt foarte curioasa de gust. Nu am mancat prajitura cu pepene rosu.

    RăspundețiȘtergere
  16. imi place pepenele rosu deci clar ca si acest desert este pe gustul meu!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Paula Gafitescu. Multumesc!Pup!


    Dani P.Chiar nu stiam,dar as fi foarte curioasa sa gust asa un preparat,mai ales ca mie imi place mult si susanul!


    Marius Barbu.Este foarte gustoasa,dar sa fie rece,rece.Mi-a venit ideea in timp ce savuram o felie de pepene si imediat m-am si apucat de treaba.Ti-am mai spus eu tie ca incerc tot ce-mi trece prin minte.
    Multumesc asemenea!Numai bine!


    Elena. Buna,draga mea!
    Acum am incercat prima oara,mi-a venit ideea in timp ce stateam la masa cu o felie de pepene in fata.
    Sa stii ca merita incercata.
    Pup si calde imbratisari!


    Melly. Este foarte gustoasa,dar sa fie rece!
    Pup!


    Andreea Denisa. Este foarte gustoasa,merita sa o incerci!Pup!


    M.Angi S. Multumesc mult!


    Amalia Goleanu. Multumesc mult!Pup!


    Laura. Multumesc mult!Te pup!


    Coco. Si eu tot acum fac pentru prima oara!Multumesc!


    Laura Nechita. Multumesc!


    Buburuza Bubu. Buna ideea cu pepene la gratar,am sa incerc si eu pentru ca nu stiu cum este!Pup!


    Deyu. Daaa,este buna dar sa fie rece!


    Stefania. Buna,draga mea!
    Eu nu am mancat dulceata,asa ca trebuie musai sa fac si eu!Cat despre tarta sa stii ca este grozava rece,merita sa o incerci!
    Pup cu drag!


    Teobucatar. Multumesc mult!


    Lubita Iancu. Cu mare drag!
    Multumesc mult!Pup!


    Retete Savuroase. Este foarte buna,dar sa fie cat mai rece!


    Stefy. Si mie imi place foarte mult pepenele!



    Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am crezut ca pepenele rosu se preteaza la tarte.
    Foarte tare!!

    RăspundețiȘtergere
  19. mmm...............o idee minunata............buna trebuie sa mai fie!

    RăspundețiȘtergere
  20. Din pacate organismul meu nu-i prieten cu pepenele rosu, desi mie-mi place de mor. Anul asta am constatat ca limonada mi-o accepta, trebuie sa mai incerc si tarta ta!
    Pupici dulci

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu pepene rosu..Mmmm chiar interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Adnia. Sa stii ca da!


    Haplea. Multumesc mult!


    Dana. Nici eu nu am stiut,dar am incercat!Merita.


    Danutza. Asa este!Pup!


    Maria Mihalache. Este foarte buna rece!


    Simona. Poate ai noroc si o sa-ti priasca si tarta!Pup!


    Rocsy Ciobanu. Si tare buna!



    Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ooaauu...Interesanta aceasta reteta !..Chiar m ai facut curioasa ...

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce idee minunata ..eu ador pepenele rosu!
    Nu m-am gandit niciodata la asa o umplutura!
    te pup ..o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  25. Superba reteta ta, draga Mihaela !!!Imi era dor de retetele tale :)Pupici si o ziminunata !

    RăspundețiȘtergere
  26. foarte reusita si apetisant de savuroasa arata, te indeamna sa o degusti doar daca te uiti la poze si iti vine pofta instantaneu, excelenta si abia astept sa o incerc :D

    RăspundețiȘtergere