Merele se spala,se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.Se storc de suc,apoi se pun intr-o oala mare si se calesc 20 de minute.Se pun fierbinti in borcanele sterilizate,se infileteaza capacul strans,apoi se pun la fiert la bain-marie 1 ora din momentul in care incepe sa fiarba apa.Se lasa la racit in vasul respectiv.A doua zi se mai sterilizeaza inca 1 ora.
Eu le pastrez in pivnita.
Bună scumpa mea Mihaela!
RăspundețiȘtergereEști fenomenală...la asta nu mă gândeam!
Deja mi-ai făcut poftă de-o plăcită cu
mere!
Îți doresc un sfârșit de săptămână frumos și liniștit!
Sănătate multă scumpa mea!
Te pupic dulce!
O idee excelenta! Notat!! Pup
RăspundețiȘtergereeu sunt mai comoda...si dupa ce fac suc de mere, adun pulpa rasa si o pun in pungute la congelator:)
RăspundețiȘtergereFoarte practice! Si mama mea pune asa merele si chiar am cateva prajituri facute cu astfel de mere :)
RăspundețiȘtergereBune !!!Sa le mancati sanatosi!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta. Cu siguranta o sa fac si eu asa ceva...Pupici si spor la toate
RăspundețiȘtergereFelicitari harnicuto!!
RăspundețiȘtergereFoarte faina ideea!
RăspundețiȘtergereSe intampla sa mai primesc si eu mere in cantitati industriale si tot timpul incerc sa fac ceva si sa le consumam pentru a nu se strica.
Week-end placut!
vin eu cu foile :)
RăspundețiȘtergereMai mai ce harnicuta esti!! La iarna vin sa imi dai si mie un borcan. Si mama pune , sunt tare bune!! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc pt. reteta , am o intrebare: se pun la foc fara zahar,fara scortisoara??
RăspundețiȘtergereOho, ce recolta bogata! Se pare ca iarna care vine va fi tare dulce! Altfel, merele mi s-au parut ridicol de scumpe chiar si in acesta vara.
RăspundețiȘtergereIti doresc multa sanatate si toate cele bune!
Elena. Buna,draga mea!
RăspundețiȘtergereVine si o plcinta cu mere,dar acum inca mai am de conservat!
Pup cu mult drag!
Buburuza Bubu. Ce bine-mi pare ca ti-am fost de folos!Pup!
Dia Daria. Eu nu mai am loc in congelator,l-am umplut,dar nu cu mere!Te pup!
Laura M. Asa este!Pup!
Alynusa. Multumesc mult.Pup!
Tudor Elena Cristina. Cu mare placere,draga mea!
Nu stiu de ce nu mai pot posta nimic la tine,dar sa stii ca te urmaresc mereu cu mare drag!Pupici!
Dulciuri la DESERT. Multumesc mult!
Charlotte sometimes. La cat de scumpe sunt ar fi pacat sa se strice!
Coco. Te astept!
Andreea Denisa. Ai dreptate,sunt grozave!Pup!
Manuela. Se calesc fara nimic,altfel risti sa rancezeasca.Cand le scoti din borcan le pui putin la foc si le amesteci cu unt,zahar si scortisoara.
Eu asa le conserv an de an,si am toata iarna mere pentru placinta si prajituri.
Cu mare placere,si imi cer scuze ca nu ti-am raspuns mai devreme!
Marius Barbu. Si inca mai am multe de conservat!
Cu siguranta va fi foarte dulce,spre bucuria Dianei!
Si la noi sunt tare scumpe merele,desi piata este plina de ele!
Multumesc mult!Si eu va doresc multa sanatate!
Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!
Este pentru prma data cand mama pune mere pentru iarna la borcan.Pana acuma le radea si le punea la congelator .Ea are un mar care face in fiecare an foarte multe mere.
RăspundețiȘtergerePup si seara buna!
Multumesc mult!
RăspundețiȘtergereSunt minunate iarna ! Asa le pun si eu doar ca nu le storc....le calesc pina le scade sucul.
RăspundețiȘtergereO toamna lunga si frumoasa sa ai !
Te tzuc...
Mihaela o idee de nota 10! Niciodata nu am folosit aceasta metoda de conservare.
RăspundețiȘtergereSi eu mai fac asa, dar in cantitate mai mica si le tin in frigider. Sunt grozave cand vrei sa faci rapid o prajitura cu mere. Pup!
RăspundețiȘtergereCat esti de harnicuta.. Abia astept sa vad ce bunatati ne pregatesti cu merele astea.
RăspundețiȘtergerePupici
Foarte buna ideea!!!
RăspundețiȘtergereMaria Mihalache. Sunt mai bune pregatite asa.Pup!
RăspundețiȘtergereManuela. Cu mare placere!
Sidy. Eu le storc pentru ca prefer sa-i dau Dianei sucul,decat sa-l las sa se evapore.
Te pup cu drag!
Irina(Bucataria Irinei). Multumesc mult!Merita incercate,sunt asa de bune.Pup!
Rocsy Ciobanu. Si eu am facut o portie zdravana pe care le pastrez in frigider,dar le-am calit impreuna cu unt,zahar si scortisoara.
Te pup!
Simona. Multumesc mult!Cu siguranta am sa fac multe placinte,doar am o mare amatoare langa mine!Te pup!
Haplea. Multumesc!
Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!
Bună, Mihaela dragă.
RăspundețiȘtergereEşti o gospodină desăvârşită, la toate te gândeşti!
Aşa avem şi noi obiceiul să punem de toate pentru iarnă şi conservăm tot ce putem, să nu ducem iarna lipsă de nimic. Şi noi conservăm mere pentru plăcinte aşa ca şi tine.
Te îmbrăţişez cu mult drag.
O duminică minunată îţi doresc, draga mea! :)
Buna ziua! Imi pare bine ca am dat peste acest blog. Am primit muuulte mere si o parte vreau sa le dezhidratez si nu stiam ce sa fac cu restul, multumesc pentru idee. Oare nu tin daca le pregatesc cu zahar si scortisoara?
RăspundețiȘtergereStefania. Multumesc mult!
RăspundețiȘtergereAnonim.
Imi cer scuze ca raspund asa tarziu!
Si deshidratate sunt super bune!
Nu risca,pot fermenta.Cand le scoti din borcane le pui putin pe aragaz la foc potrivit,le amesteci cu o lingura unt,zahar dupa gust si scortisoara,si le lasi cateva minute.
Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!
Ce idee buna mi-ai dat. O sa pun si eu pentru la iarna ca-mi place foarte mult placinta cu mere. Sa ai spor in tot ce faci!
RăspundețiȘtergereEu nu le-am calit deloc, doar le-am ras, am presarat zahar pe ele si le-am pus la borcane, am sterilizat 20 de minute.Stau foarte bine, sunt puse din august!
RăspundețiȘtergereMultumesc pt.reteta , merele sunt numai bune pt. placinta . Am verificat cu merele puse in septembrie.
RăspundețiȘtergere