luni, 30 iulie 2012
GEM DE CAISE
INGREDIENTE
3 kg.caise
900 g.zahar (sau mai mult,dupa gust)
Caisele se cantaresc dupa ce au fost curatate de samburi.Se pun intr-o oala mai mare impreuna cu zaharul.Se fierb la foc mare(asa isi pastreaza culoarea frumoasa) 35-40 minute,amestecand continuu.Se ia spuma care se formeaza de cate ori este nevoie.Se pune gemul fierbinte in borcane.Se inveleste fiecare borcan intr-un prosop,apoi se pun toate la sterilizat intr-o oala cu apa calda.Se sterilizeaza 50 de minute,din momentul in care fierbe apa.Se lasa sa se raceasca borcanele,apoi se depoziteaza in pivnita.
Imi place foarte mult sa-mi ramana fructe intregi prin gemul acesta delicios.Pofta buna!
si eu fac maine ! tare bine arata are o culoare superba!
RăspundețiȘtergereBună draga mea Mihaela!
RăspundețiȘtergereArată super gemul tău,este preferatul meu
îmi place foarte mult!
Îți doresc o săptămână frumoasă și plină de bucurii!
Cu mult drag te pup și îmbrățișez!
E minunat, o culoare superba. Sa stii ca si pentru mine gemul de caise e pe primul loc :P Pupici si o saptamana minunata sa ai!
RăspundețiȘtergereNu are cum sa nu te cucereasca,gemul de caise cu aroma si culoarea sa:)! Si noua ne place tare mult! Sa aveti pofta .....la gem si la cat mai multe prajituri:)! Pupici
RăspundețiȘtergerecate bunatati reusesti sa faci!!! felicitari!!!
RăspundețiȘtergereyuuumy ce culoare....ce aroma....delicios!!!!
RăspundețiȘtergerePerfect! Restul sint cuvinte.
RăspundețiȘtergereGem de caise....oo daaaa, parfumat,aromat, ce mai intr-un singur cuvant ...delicioooss!!!Pup!
RăspundețiȘtergereSi preferatul meu este... mincam la greu cind eram la liceu, dimineata pe o feliuta de pandispan, gustul dulce-acru ma innebunea (in sensul bun), era nebunie curata... Acum ma uit la poze pe internet, ca nu am... Dau la schimb ce vrei, pentru un borcanel cu gem de caise... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereE si preferatul meu ;) !!!!
RăspundețiȘtergerePur si simplu il ador!
RăspundețiȘtergereCand am privit gemul tau de caise, mi-am adus aminte de
RăspundețiȘtergerecopilarie, cand mama imi pregatea feliute de franzele
cu unt si gem de caise!!
Arata foarte bine!
O zi buna!
Tare bun!
RăspundețiȘtergereSuper delicios si aromat!!!
RăspundețiȘtergerefoarte buuun mai ales pentru iarna cand fructele lipsesc :D Pupicei
RăspundețiȘtergereSimplu,frumos la aspect,parfumat si nu mai spun cat de delicios!!
RăspundețiȘtergerePup si o zi buna!!
Cu culoare frumoasa!!!
RăspundețiȘtergerePune un borcan deoparte si pentru mine :-)))
Pup!
Ce imi place cum arata! Sigur e foarte gustos si are o culoare minunata!
RăspundețiȘtergereSeara placuta!
Foarte frumoase fructele, foarte frumos si gemul! Si mie imi place sa gasesc in gem fructe intregi. O seara buna!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereParca ii simt aroma minunata!!!!
Puuupi
Super culoare!! Mi-a facut si mie mama.. traiasca mama!! :)
RăspundețiȘtergerePupici
Daca timpul iti permite, te astepta un tag la mine pe blog. Pup
RăspundețiȘtergereTe-ai luat de mine si uite ce minuni faci tu aici !!! Bun, foarte bun !!!
RăspundețiȘtergereBuna, Mihaela draga.
RăspundețiȘtergereArata exceptional gemul de caise si este unul din gemurile mele preferate.
Hmmmm... ce pofta mi-ai facut! Absolut delicios!
Te pup si te imbratisez cu mult drag.
O noapte linistita iti doresc, Mihaela draga! :)
vaaaai, ce aromat si bun trebuie sa fie! Arata minunat!
RăspundețiȘtergerete pup scumpa mea! O zi minunata!
Mandala. Spor la treaba iti doresc.O zi buna!
RăspundețiȘtergereElena. Buna ziua,draga mea prietena!
Multumesc mult.
Cred ca este cel mai bun gem.
Te imbratisez cu drag!
O zi buna!Pup!
Poliana. Multumesc mult.Cred ca este pe placul tuturor acest gem.Pupici!
Mare Maria. Asa este,draga mea.Multumesc mult.Pupici!
Stefy. Multumesc mult.Te pup!
Buburuza Bubu. Daaa,si mie imi place mult culoarea.Pup!
Kyra. Multumesc mult.Te pup!
Camy Sweet. Asa este.Te pup!
Daniela. Este preferatul meu.Cu mare placere te-as servi,si fara nimic la schimb.Pupici!
Catkitchen. Nu am sa-l detronez nicicand.Este pe primul loc.Pup!
Cristina. Si eu la fel.Il ador.O zi buna!
Charlotte sometimes. Multumesc mult.Pup!
Gabriela. Asa este.O zi buna!
Danutza. Ai dreptate.Pup!
Mihaela. Ai perfecta dreptate.Pup!
Lulu. Multumesc mult.Pupici!
Angelica. Multumesc mult.
Cu mare placere.Pup!
Melly. Multumesc mult.Te pup!
Marius. Multumesc mult.Daaaa,sunt super bune fructele intregi.
O zi grozava iti doresc!
Mihaela-mykyduta. Multumesc mult.Te pup!
Simona. Mie mama mi-a facut gem de capsuni.Ai dreptate,traisca mami!Pupici!
Sper sa reusesc.
Alex. Ma bucur mult pentru ca-ti place.Pup!
Stefania. Buna,draga mea!
Iti multumesc mult.Cred ca este pe placul multora acest gem.
Pupici multi!
Te imbratisez cu drag!
Emily. Super bun.Multumesc mult.
Pupici!
O zi buna!
Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!
Super bine arata! Am facut si eu anul acesta :). Pup
RăspundețiȘtergereCe mult ne place gemul de caise!!!
RăspundețiȘtergereOoof, ce pofta mi-ai facut! Eu anul asta nu am mai dulceturit si nici gemuit nimic, ca mai am ceva borcane de anul trecut prin camara. Dar gemul de caise s-a terminat de mult.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa! Pupici!
Gemul de caise....preferatul nostru! :))
RăspundețiȘtergerenu stiu de ce nu mi te-a mai actualizat bloggerul si cu intarziere iti spun si eu cat de mult imi place acest gem. Mai ai?
RăspundețiȘtergereCe culoare superba! Gemul meu preferat ..il ador !
RăspundețiȘtergerete pup .. o seara buna!
O deliciosenie parfumata. Arata de milioane, imi vine sa iau cu lingurita din canita ta :)) foarte bun, merge si la prajituri ;)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, imi place la maxim si areo culoare superba! Pupici!
RăspundețiȘtergereTimea. Atunci stii si tu cat de bun este.Pup!
RăspundețiȘtergereHaplea. Mie imi spui?Este preferatul meu.Numai bine!
Oana D. Eu numai de caise am facut,nu-l ratez nicicand.Pup!
Simplu si bun. Cred ca multa lume il prefera.Salutari!
Adnia. Am destul,am facut cateva portii.Am si amatori la el.Pup!
Nicoleta-Agenda di Nico. Multumesc mult.Si eu ador acest gem.Pupici!
Laura Nechita. Asa este,multumesc.Eu il prefer pe o felie de paine prajita,dar este foarte bun si la prajituri.Pup!
Adela Zilahi. Ma bucur tare mult.Pupici la fete!
Va multumesc pentru vizita,si va mai astept!