vineri, 11 noiembrie 2011

PAINE CU SUC DE SFECLA ROSIE


INGREDIENTE
250 ml.suc de sfecla rosie
1 ou
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
5 linguri ulei
420 g.faina
1 1/2 lingurita drojdie uscata
Se pun ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa,si se seteaza la programul framantat + dospit( eu las doar la framantat aluatul de doua ori,apoi il scot si il pun intr-un lighean in cuptorul cu microunde nepornit).
Cand aluatul este frumos crescut,se formeaza bilute,se pun intr-o tava si se mai lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte de mac si seminte de susan.Se coace painea in cuptorul incins,la foc potrivit.
Este o paine tare buna,foarte sanatoasa si pufoasa.Pofta buna.







41 de comentarii:

  1. arata tare bine!!!o zi placuta iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. wowwww o paine inedita!nu am mai intalnit o astfel de paine!!!arata super!!Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Subscriu, este grozava!!!!!! Eu pun si bucatele de sfecla in ea ( data pe razatoare), si de fiecare data o mananc cu placere. Ca sa nu mai zic ce aport suplimentar de vitmine si mai ales de fier are painica asta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. e prima data cand vad asa ceva, foarte interesanta idee si ce bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte faina ideea.Nici in o suta de ani nu m-as fi gandit.
    Te pup si-ti dorresc weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea, pot sa zic ca m-ai uimit cu o asemenea reteta.Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  7. wow, cat de bine poate arata! mai lasat fara cuvinte!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci ma surprinzi mereu!! De unde scoti retetele astea delicioase??? Painea aceasta este super.o sa fac si eu..ca tot sunt in concediu..

    RăspundețiȘtergere
  9. nu m-as fi gandit sa fac asta , dar sigur voi retine ideea , ce culoare frumoasa are de nici nu-mi vine sa cred ca e aluat de painica , bravoooooo!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie imi place sfecla dar sincera sa fiu nu m-as fi gandit la aceasta minunatie de painica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Waw cate bunatati...mi s-a facut foame. Si eram la dieta.Lasa ca trece...te-am trecut in lista mea de bloguri. O seara placuta..pa pa

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce frumos arata! E minunata ideea! Pupici, week-end fain sa aveti! :*

    RăspundețiȘtergere
  13. E, uite ca asta n`am mai vazut! Arata minunat!!! Sunt tare curioasa cum mirosea in bucatarie si ce gust are... Ce sa mai, nota 11! Pupici, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  14. Trebuie sa fie tare interesanta in sectiune!

    RăspundețiȘtergere
  15. Minunata paine,am facut-o si eu mai demult,dar nu me-a iesit atat de rosie.Eu am folosit si pulpa,nu numai sucul!
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu am mancat dar cred ca e tare delicioasa!!!Arata super!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu stiam de asta dar are o culoare foarte frumoasa!Pact ca nu ne-ai dat si o bucatica rupta:)

    RăspundețiȘtergere
  18. ce idee grozava! eu ma gandeam sa folosesc sucul de sfecla pe post de colorant natural...dar mi-ai luat-o inainte!:) te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Lily. Multumesc mult.O zi buna.

    Micky. Multumesc mult.O zi buna iti doresc.

    Fantezie in bucatarie.Imi pare bine ca-ti place.O zi buna.

    Oana. Ma bucur ca-ti place.Am sa merg la tine sa o vad.O zi buna sa ai.

    Mandala.Imi pare bine ca-ti place.Poate o vei incerca.O zi minunata iti doresc.

    Dorina. Multumesc mult.O zi buna.

    Micul.Multumesc tare mult.Pup si week-end placut si tie.

    Mare Maria. Imi pare bine ca este pe placul tau.Te pup!

    Andreea Elena. Multumesc mult.O zi minunata.Pupici!

    Diana Ursache. Ma bucur ca vrei sa o incerci.Am sa vin sa o vad.La mine in bucatarie este un laborator,incerc ce-mi trece prin minte.Pupici!

    Sara&Miki. Multumesc mult.Te pup!

    Catkitchen. Imi pare bine ca este pe placul tau.Poate o vei incerca.Si mie imi place tare mult culoarea.Pupici!

    Maria Mihalache. Poate o vei incerca acum.Te pup!

    Oana_Onutza. Cand termini dieta poate o incerci.Multumesc mult.O zi buna.

    Diana. Multumesc mult.Te pup si week-end placut iti doresc.

    Simona. Ma bucur ca-ti place.Are un gust grozav de bun.Multumesc mult pentru aprecieri.Pup si week-end placut.

    Oana D. Este asa de frumoasa.O zi buna.

    Janet. Eu nu stiam de reteta aceasta,mi-a venit ideea si am pus-o in practica.Data viitoare am sa incerc si cu pulpa de sfecla.O zi minunata sa ai.

    Dana Cristea. Multumesc mult.Te pup!

    Licuta Marin. Poate o vei incerca,este tare buna. Multumesc.Pupici!

    TeoBucatar.Ma bucur ca iti place.Am uitat,eu sunt vinovata.Dar are o culoare tare frumoasa.Pupici!

    Adnia. Ma bucur ce iti place.Eu colorez creme pentru tort cu el.Te pup!

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.



    .

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu m-as fi gandit la varianta asta!! minunat arata!! nu e schimbat foarte tare gustul nu? Pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. O idee inedita .De-a dreptul incitanta .
    Ar merge de-o paine de Sfantul Valentin . :)

    RăspundețiȘtergere
  22. ai cumva si o poza cu o chifla in sectiune? Arata super :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi place foarte mult ca tu folosesti legume in diverse preparate ...la prajitura, acum la paine ... as vrea si eu sa mananc putin mai sanatos dar sunt cam lenesa:)
    Pupici si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  24. ce idee buna! sunt curioasa cum arata miezul, daca a ramas rosu, pentru ca mie copturile cu suc de sfecla mi se decoloreza mult.
    Sunt sigura ca si gustul a fost bun, mai ales ca si eu ador sfecla rosie.

    RăspundețiȘtergere
  25. Antonia S. Ma bucur ca-ti place.Gustul nu se schimba aproape deloc.Te pup!

    Lia. Multumesc mult.Sigur merge,dar in forma de inimioara.Pup!

    Kadia. Nu am.Pur si simplu am uitat,eram nerabdatoare sa o gust sa vad cum este.O seara buna.

    Danutza. Incerc si eu pe cat posibil sa fac acest lucru.Te pup!

    Dan si Ionela Dumitru. Multumesc mult.O seara buna va doresc.

    Corina. Ma bucur ca este pe placul tau.Pup!

    Brandusa. Este foarte buna.A ramas un roz putin mai deschis,dar foarte frumos.Imi pare tare rau ca am uitat sa o rup.

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  26. Desi pana acum nu am reusit sa las coment pe blogul tau,te-am urmarit din scurt si in acelasi timp te-am admirat pentru priceperea ta!!!
    Te pup dulce!
    Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  27. Alynusa. Multumesc pentru aprecieri.Te pup!


    Ramona Alina. Imi pare bine ca iti place.Te pup!

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  28. Imi place foarte mult reteta, este foarte accesibila si am tot ce imi trebuie ca sa o pun in aplicare. Singura diferenta este ca voi pune ingredientele in masina de paine si va rezulta forma de paine stas. Asta e, sunt doar un amator. Important e ca va fi buna. Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  29. tam tammmm!nu stiu eu ce gust are painea aceasta dar stiu sigur ca e frumoasa foc.pup

    RăspundețiȘtergere
  30. Marius Barbu. Ma bucur ca-ti place.O sa fie la fel de buna si pregatita la masina.Daca o postezi,vin sa o vad.Te salut!

    Sarah. Este foarte buna sa stii.Multumesc pentru aprecieri.Pupicei!

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  31. Minunata painea asta!
    Minunat blogul tau!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  32. Deci, jur ca am s-o incerc!! E minunata ♥♥♥♥♥!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Si mie-mi place sfecla, deci cu siguranta este o paine delicioasa!♥ Este asa de pufoasa si are o culoare atat de frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  34. Simona Patras. Ma bucur ca-ti place painea,si imi pare tare bine ca iti place blogul meu.Multumesc.


    Andrada's kitchen. Ce ma bucur ca vrei sa o incerci.Multumesc mult.Pupici!


    CristinaK. Si eu mananc cu mare placere sfecla rosie.Ma bucur ca-ti place painea.Pup!


    Va multumesc pentru vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere