vineri, 25 noiembrie 2011

FASOLE NOUA CU CARNATI AFUMATI


INGREDIENTE
1 kg. fasole 
6 carnati afumati
4 cepe potrivite
1 morcov potrivit
4 rosii potrivite
1 ardei gras rosu
1/2 capatana de usturoi
2 legaturi de marar
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei
2 linguri bulion
sare dupa gust

Fasolea se pune la fiert de doua ori in apa calda cate 10 minute.Dupa ce s-a scurs si a doua oara,se pune iar la fiert in apa calda cu putina sare.Ceapa se toaca marunt si se inabusa in ulei si putina apa.Se adauga morcovul ras pe razatoarea fina,si ardeiul taiat cubulete.Se calesc impreuna 7-8 minute,apoi se toarna peste fasole. 
Se lasa la fiert la foc potrivit 30-35 minute,apoi se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete,o parte din verdeata,bulionul si usturoiul pisat.Se lasa la fiert pana se inmoaie fasolea.Se adauga carnatii taiati felii si restul de verdeata si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
Se serveste cu mamaliguta,cu muraturi sau cu ce doreste fiecare.Pofta buna.







27 de comentarii:

  1. Nu-i asa ca portia asta e pentru mine?...de vreo 3-4 zile poftesc fasole cu carnati!!!Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum si eu poftesc... Prea bine arata si imi place foarte mult cum aranjezi mancarea in farfurie. Ca degeaba e bun la gust, daca nu are si aspect. Toate retetele tale arata extraordinar. Iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce pofta mi-ai facut!!!!!
    Arata superrr!
    Te pup!Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata asa de bine ca ti-as cere 2 portii:) Cu muraturile vin eu ca am destule! Yummmi!!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai de pofta mi-ai facut si cu ardelul ala imbirligat deasupra, mi s-a facut o foameeeeeeeeeeee... am terminat fasolele, ma duc sa vad poate totusi mai gasesc vreo punguta prin congelator... Pupici multi, ca sa-mi treaca pofta si sa simt gustul de la mincarica de fasole...

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte frumos prezentat! o reteta traditionala care va rezista sper eu peste sute de ani caci e delicioasaaaaaaaaaa :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna-i si-asa si fara cirnati. Eu pun fasolea in apa de cu seara si se fierbe mai usor, mai ales, daca e mai veche. Super mamaliguta in farfurie !
    Numai bine, DiaMar !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce-mi place la tine draga mea,este mamaliguta ,care efectiv ii da un farmec aparte retetei.Nici fasolea nu e de ignorat.....Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  9. Aspect.... nemaipomenit, gustul cred ca de asemenea... Ardeiul ... nelipsit din fiecare postare :). Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Viviana. Sigur ca este pentru tine.Te pup!

    Oana. Si pentru tine este o portie.Multumesc pentru aprecieri.O seara buna sa ai.

    Alynusa. Multumesc mult.Te pup!

    Adnia. Bun,bun.Pupici!

    Danutza. Aduci tu de care doresti,toate sunt bune.Pupici!

    Coco. Si mie la fel,tare mult imi place.O seara buna.

    Daniela. Imi pare bine ca este pe placul tau.Te servesc si pe tine.Pupici!

    Emily. Multumesc pentru aprecieri.Sper si eu sa reziste peste ani.O seara buna.

    Andreea Elena. Fasolea mie imi place foarte mult.O seara buna sa ai.

    Dani. Asa este.Eu o pun la inmuiat doar daca este veche.Si mie imi place mamaliguta.O seara linistita sa ai.

    Mare Maria. Este preferata mea.Si merg de minune impreuna.Te pup!

    Irinaririna. Multumesc mult.Da,este foarte buna.Ardeii semi-iuti sunt mereu pe placul meu.Te pup!

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  11. De cateva saptamani sunt cu gandul la o fasole cu afumatura... zilele astea trebuie s`o comit ca nu mai rezist! Fasolica ta arata extrem de bine! Pupici, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pãpica asta e pe gustul meu, deja îmi lasã gura apã:) eu pe lânga ardei iuti mai pun si piri piri ( ulei de ardei iute) sã fie hot bine

    RăspundețiȘtergere
  13. Mama, fie-ti mila! Nu ma ispiti! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place fasolea pentru carnivori,ca nu merge altfel!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am intrat si am iesit foarte repede pentru ca mor de pofta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Simona. Comite-o repede ca sa-ti treaca pofta.Multumesc mult.Te pup si week-end placut.

    Ramona Alina. Imi pare bine ca este pe placul tau.Noi nu mancam prea condimentat.O seara buna sa ai.

    Adela Zilahi. Acum ce sa fac?Deja te-am ispitit.Pupici!

    TeoBucatar. Si alor mei tot asa le place.Pupici!

    Dorina. Ma bucur sa aud asta.O seara buna.

    Lulu. Pai atunci trebuie sa o gatesti,ca sa-ti treaca pofta.O seara buna.

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce bine arataaaaaaaaaaaaaaa.Un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca e cu carnacior ma primesti si pe mine la o portie?

    RăspundețiȘtergere
  19. O mancare ROMANEASCA fara indoiala!Pup

    RăspundețiȘtergere
  20. Dan si Ionela Dumitru. Multumesc mult.Este o mancare tare buna.O seara minunata sa aveti.

    Lily. Cu cea mai mare placere,esti invitata mea.Te pup!

    Corina. Asa este,si este foarte buna.Pupici!

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  21. Moama, ce apetisant arata ... mai ales dupa saptamanile mele de post. O sa incerc si eu,momentan varianta fara partea carnoasa.

    RăspundețiȘtergere
  22. Imi place! Eu nu am probleme cu postul, asa ca mananc cu carne de cate ori doresc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ruxi. Imi pare bine ca este pe placul tau.Si mie imi place mai mult fara carne.Spor la treaba iti doresc.O seara buna.

    Marius Barbu. Ma bucur ca-ti place.Asa si sotul si copila mea,mananca de cate ori doresc ei carne. O seara buna.

    Va multumesc mult de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere