luni, 24 octombrie 2011

GOGOSARI CARAMELIZATI


INGREDIENTE
5 kg.gogosari
500 g.zahar tos
1,5 l.otet
4 linguri sare mare neiodata
5 foi de dafin
1 lingura seminte de mustar
1 lingura boabe de piper
3 l.apa
Se aleg gogosari sanatosi si carnosi.Se spala,se curata si apoi se cantaresc.Se taie in bucati de marimea dorita.
Intr-un vas,se caramelizeaza 250 g.de zahar.Se lasa putin la racit,apoi se toarna 500ml.otet.Se pune vasul la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste zaharul caramelizat.
Se trec gogosarii prin acest amestec,apoi se aseaza in borcane.Intr-o oala se amesteca restul de zahar (250g.),otetul ramas(1 litru),apa,foile de dafin,boabele de piper,boabele de mustar,sarea,restul de solutie cu zahar caramelizat(care ramane dupa ce au fost scufundati gogosarii),si se pune vasul la foc pana da un clocot,apoi se scot foile de dafin si se arunca.
Se toarna solutia de otet peste gogosari avand grija sa fie bine acoperiti.Se infileteaza borcanele sau se capseaza si se pastreaza in camara.Sunt foarte buni ,si au un gust placut de caramel. Va doresc Pofta buna.






22 de comentarii:

  1. trebuie sa fie foarte buni, pentru ca aromele par senzationale! ce idee faina, auzi, gogosari caramelizati :). nu ma gandisem pana acum la asa ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca sant deliciosi si au o aroma deosebita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac la nebunie gogosarii murati, dar de reteta asta nici n-am auzit. Cum sunt la gust, se simte pregnat caramelul? Nu stiu daca mai gasesc gogosari rezonabili in piata dar tare ma tenteaza! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare curioasa sunt de ce gust au.
    Te pup si-ti doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mamma mia, ce m-as da la un borcanel de gogosari... Imi plac la nebunie, iar linga o fripturica, merg de minune... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesanta reteta. Cred ca ai o camara tare mare.. :) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Te-am vizitat azi dimineata (la mine in SUA) cand inca nu erau comentarii, inainte de a merge la serviciu si toata ziua m-am gandit la gogosarii tai caramelizati, suna interesant si apetisant.
    Mai ai loc in camara? Daca nu, nici un bai! Iau eu vreun borcan-doua sa se faca loc... ha ha ha

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata trasnet !!! Vreau si eeeeu !!! Dar pana una-alta, astept adresa ta pentru premiul surpriza oferit de Maia :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Inca o reteta originala, la mine acasa nu se facea asa ceva. Sotia mea e pe urmele tale... Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Zazuza's Gulaschsuppe. Sunt foarte buni intr-adevar.Poate-i vei incerca.O zi buna sa ai.

    Mandala. Asa aste sa stii.O zi minunata iti doresc.

    Livia. Ma bucur ca vrei sa-i incerci.Caramelul se simte,nu sunt foarte acri.Eu i-am pregatit in special pentru copila mea,ei nu-i plac acri tare.Te pup!

    Micul. Nu sunt foarte acri.Te pup!

    Fancy Cake. Ai perfecta dreptate.O zi buna sa ai.

    TeoBucatar. Sunt foarte gustosi.Pupici!

    Alinutzika. Multumesc mult. Pupici!

    Daniela. Si noua ne plac,mai mancam si direct din borcan.Pupicei!

    Adnia. Ma bucur ca-ti plac si tie.Pup!

    Simona. Multumesc.Am si camara si pivnita,stau la curte.Te pup!

    Sanda. Multumesc de vizita.Dau si doua borcane.Te pup!

    Ada. Multumesc.Ma bucur ca-ti plac.Iti multumesc mult pentru premiu.Te pup!

    Marius Barbu. Ma bucur ca va plac si voua.Imi pare bine ca sotia ta este pe urmele mele.Va salut cu drag.

    Dorina.Multumesc mult.O zi minunata sa ai.

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  11. mi-ai facut pofta!aici nu am camara unde sa tin muraturile,am facut numai tocanita si cateva dulceturi anul acesta.... asa de pofta!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, DiaMar,
    De asa o reteta, n-am mai auzit . Eu sint iubitoare de muraturi dulci, as incerca imediat, daca as avea gogosari ... am si eu doi voinicei, ce nu maninca muraturi, poate i-as tenta cu caramelul. Multumesc, de idee ! Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  13. Mihaela. Cu drag te-as servi daca s-ar putea.Te pup!

    Dani. Ma bucur ca este pe placul tau.Nici noi nu mancam acru tare.Te pup!

    Va multumesc de vizita si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  14. Woooww, super interesant !! La anul o sa fac cateva borcane. Pana atunci am salvat reteta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Este prima data cand aud de gogosari cu caramel si chiar m-ai facut foarte curioasa, voi incerca si eu un borcanel, pentru ca si-asa nu am facut deloc ardei toamna asta :) Multumiri pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ana Maria Ciolacu. Ma bucur ca sunt pe gustul tau.Bine ca ai salvat reteta.Pupici!

    Mihaela. Imi pare bine ca sunt pe placul tau.Cu mare placere.

    Va multumesc de vizita,si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte buni vă pup cu mult drag

    RăspundețiȘtergere