5 oua
220 g.zahar
2 linguri amidon
7 linguri nuca macinata
200 ml.lapte
800 ml.frisca
2 linguri ness
2 linguri cacao cernuta
12 piscoturi
12 biscuiti Petit Beure vanilie
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana-si dubleaza volumul.Se adauga amidonul si laptele si se pune vasul la foc mic .Se amesteca pana se ingroasa,apoi se lasa la racit.Se adauga nuca si albusurile mixate spuma,se amesteca bine dupa fiecare.
Se imparte compozitia in doua parti egale.Intr-o parte se adauga cacaua si in cealalta ness-ul.Se omogenizeaza.
O forma se tapeteaza cu folie.Se aseaza un strat de biscuiti,inghetata de cacao,un strat de piscoturi care se apasa putin in compozitie si apoi inghetata cu ness.Se acopera forma si se pune la congelator 12 ore.Se decoreaza dupa preferinta.
Pofta buna!