INGREDIENTE
400 ml.vin alb dulce
1 ou
1,5 lingurita sare
9 linguri ulei
600 g.faina
2 lingurite drojdie uscata
Faina se cerne de doua ori pentru a fi cat mai aerata.Se pun ingredientele in cuva masinii pentru paine in ordinea scrisa,apoi se seteaza masina la programul framantat si dospit.Eu las doar la framantat aluatul de doua ori,apoi il pun la crescut in cuptorul cu microunde nepornit.
Se formeaza painea.Se lasa la crescut,apoi se unge cu galbenus diluat cu putin lapte.Se presara seminte de mac si susan.
Se coace in cuptorul bine incins dinainte.
Pofta buna!
luni, 25 ianuarie 2016
luni, 4 ianuarie 2016
COSULETE DE CIOCOLATA UMPLUTE CU LEMON CURD
INGREDIENTE LEMON CURD
60 g.unt
150 ml.zeama de lamaie
2 oua
2 galbenusuri
160 g.zahar
Se amesteca toate la un loc,apoi se pune vasul la bain-marie si se amesteca continuu pana cand se ingroasa crema.Se lasa la racit.
COSULETELE DE CIOCOLATA
ciocolata amaruie (52%cacao)
forme din hartie
Se topeste ciocolata la bain-marie.Se ung formele de hartie folosindu-se un penson mic.Se dau la congelator pana se intaresc.Se repeta operatia de trei ori,apoi se scot din hartie cu grija sa nu se rupa.Se umplu cu lemon curd.Se tin la frigider.
Am facut si bomboane umplute.
60 g.unt
150 ml.zeama de lamaie
2 oua
2 galbenusuri
160 g.zahar
Se amesteca toate la un loc,apoi se pune vasul la bain-marie si se amesteca continuu pana cand se ingroasa crema.Se lasa la racit.
COSULETELE DE CIOCOLATA
ciocolata amaruie (52%cacao)
forme din hartie
Se topeste ciocolata la bain-marie.Se ung formele de hartie folosindu-se un penson mic.Se dau la congelator pana se intaresc.Se repeta operatia de trei ori,apoi se scot din hartie cu grija sa nu se rupa.Se umplu cu lemon curd.Se tin la frigider.
Am facut si bomboane umplute.