luni, 18 iunie 2012
INGHETATA CU AROMA DE SOC
INGREDIENTE
300 g.flori de soc
1200 ml.frisca (30%grasime)
250 g.zahar pudra
1 lingura amidon
Florile de soc se spala si se scurg bine de apa.Se pun intr-un vas cu 600 ml.frisca incalzita si se lasa deoparte 5-6 ore pentru a lasa toata aroma,apoi se storc foarte bine.Lichidul obtinut se strecoara pentru a indeparta floricelele ramase.Se adauga zaharul,apoi se pune vasul la foc mic si se amesteca pana se topeste.Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de lapte si se amesteca incontinuu pana se ingroasa putin,apoi se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Restul de frisca se mixeaza spuma tare,apoi se toarna putin cate putin budinca racita.Se amesteca bine cu o paleta.Se rastoarna compozitia intr-un vas si se da la congelator.
Pofta buna!